MacOS Monterey 12.1’in geçtiğimiz Cuma günü herkesin kullanımına sunulmasının ardından yeni sürüm için kolları sıvamışa benziyor…

MacOS Monterey 12.1’in geçtiğimiz Cuma günü herkes için piyasaya sürülmesinden sonra yeni sürüm için kolları sıvamış gibi görünüyor. Monterey’in yeni geçici 12.2 sürümünün ilk beta aşaması artık uygulama geliştiricileri için indirilebilir. Yeni sürümün hangi özellikleri sağlayacağı belli değil ancak buna ve bir sonraki sürüme dair bilgiler galeta unu şeklinde.

macos Monterey 12.2 sürümü sadece geliştiriciler için

Hemen hemen her Apple güncellemesi gibi, bu sürüm de herkes tarafından kullanılamıyor. Bu güncellemeyi indirmek için şu anda bir Apple geliştirici hesabınızın olması gerekir. Uzun sürmeyecek, bu nedenle diğer beta katılımcıları bu güncellemeyi önümüzdeki haftalarda deneyebilir. Sürüm notları henüz yayınlanmadığı için güncellemeyle birlikte neler geleceği bilinmese de bazı hataların giderildiğini düşünüyoruz.

Yeni MacOS Monterey Beta sürümü indirmeye sunuldu

12.0 sürümünde Monterey piyasaya sürüldüğünde, vaat edilen tüm özellikleri görmedim. 12.1 sürümü, SharePlay gibi önemli özellikler sağladı, ancak yine de bazılarından yoksun. Bu sürümde tamamlanan kusurları göremiyoruz ancak bir sonraki sürümde macOS’a evrensel kontrol özellikleri eklenecek. Bu özelliğin eklenmesiyle birlikte Apple sözünü tutacak.

Güncellemenin yapı numarası 21D5025f’dir. Güncelleme cihazınıza ulaştığında uygulamayı güncelleyebilir ve (varsa) gerekli değişiklikleri yapabilirsiniz.

Big Sur asla unutulmayacak

Monterey’in önünde olan Big Sur artık Apple’ın odak noktası değil ama unutulmuyor. Bunun nedeni, cihazlarını Monterey’in daha yüksek sürümüne güncellemeyen milyonlarca kullanıcı olmasıdır. Bu kullanıcılar yeni özelliklerden mahrum bırakılmıştır ancak güvenlik güncellemelerinden de mahrum bırakılmamalıdır. Apple bunun için bir güvenlik düzeltme eki yayınladı, Big Sur 11.6.3 sürümü.

Hâlâ macOS Big Sur kullanıyorsanız ve bir süre Monterey’e geçmek istemiyorsanız Güncelleme 11.6’yı öneririz. Bu güncelleme sizi mevcut tehditlerden koruyacaktır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir