Apple, macOS ve iOS/iPadOS için geliştirici önizleme 4. Beta güncellemesini yayınladı. İşte yeni güncellemelerle ilgili detaylar.

Apple, işletim sistemleri için güncellemelerine devam ederken geliştirici önizlemesinde 4. Beta duyurusu da geldi. macOS 14.5 ve iOS/iPadOS 17.5 olarak duyurusu yapılan yeni güncellemelerde kullanıcıların yeni sürüme şartları taşıması halinde geçiş yapabilmesi mümkün.

iOS/iPadOS 17.5’te Neler Var?

iOS/iPadOS 17.5 4. Beta sürümünde erişilebilirlik sorunlarının çözüldüğü bildirildi. Uygulama izleme şeffaflığında yaşanan hataların da giderildiği açıklandı. Bu durumda eSIM için de bir yeni özellik eklendi. Apple, geliştiriciler için eSIM Apple Universal Link’ini paylaştığı gibi yapılacak çalışmalarda bu link üzerinden işlem yapılması gerektiğini hatırlattı. Yeni sürümde duvar kağıt seçim sayfasında daha fazla duvar kağıdı göster seçeneğindeki beyaz ekran hatasının da giderildiği belirtildi. Böylece kullanıcılar güncelleme geldikten sonra cihazlarındaki duvar kağıdı sorunundan da kurtulabilecek.

macOS 14.5 ve iOS/iPadOS 17.5 Geliştirici Önizleme 4. Betası Yayınlandı
macOS 14.5 ve iOS/iPadOS 17.5 Geliştirici Önizleme 4. Betası Yayınlandı

Yeni macOS 14.5’te Neler Var?

Apple tarafından paylaşılan sürüm notlarına göre yeni sürümde en çok dikkat çeken detay FaceTime’da görüldü. “Arayan tarafında aramayı kabul etmeleri veya reddetmeleri için bildirimler alınmayabileceğinden, kullanıcılar FaceTime bağlantı aramasını onaylayamayabilir veya reddedemeyebilir. (125617787)” şeklinde aktarılan bu düzeltme ile FaceTime’da yaşanan arama sorunları çözüldü. Bunun dışında detaya yer verilmedi.

iOS/iPadOS Yeni Sürümü Nasıl Kurulur?

iOS / iPadOS 16.4 Geliştirici Önizleme 1. Beta’dan itibaren kullanılabilir duruma getirildi. Kullanıcıların bu özel sürümleri test edebilmesi ve deneyebilmesi adına öncelikle Apple Geliştirici Programına kayıt yapması gerekiyor. Kayıttan sonra ise Ayarlar > Yazılım Güncelleme adımlarını takip ederek yeni sürümler sunuldukça güncelleme yapılabilecek. Kullanıcıların güncellemelerle ilgili dikkat etmesi gereken en önemli detaylardan birisi kayıt yapılan kimlik ile cihazda oturum açmak.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir