Eğer Apple markasını tercih ediyorsanız Mac’inizi diğer Apple cihazlarıyla kullanmanın en iyi yollarıyla verimliliğinizi arttırabilirsiniz.

Birden fazla Apple cihazı kullanmak, cihazların entegrasyonu sayesinde kullanımda kolaylık sağlar. Eğer siz de Apple’a yakınlık duyan bir Mac kullanıcısıysanız verimliğinizi arttırabilirsiniz. Zira Apple da bunu sağlamak ve marka sadakati sağlayabilmek adına Universal Control gibi pek çok özelliği kullanıma sundu. Tüm bunlar, kullanıcıların cihazları entegre kullanmasını kolaylaştırıyor.

Mac ve iPad’i Tek Fareyle Kontrol

Çalışma masanızda eğer Mac ile bir iPad’iniz varsa, tek bir fare kontrolü ile iki cihaz arasında kolayca geçiş yapabilir, kontrolü sağlayabilirsiniz. Aynı anda üç cihaza kadar kullanım sağlayabilecek olan kullanıcılar, böylece daha hızlı ve en az donanım ile işlerini yürütebilir. Üstelik farenin yanı sıra klavye kullanımında da benzer bir kolaylık elde edebilirsiniz.

Cihazlar Arası Aktarım

iPad, iPhone ve Mac gibi farklı cihazlar arasında Apple’ın başardığı en önemli gelişmelerden birisi de aktarım. Öyle ki iPad üzerinde yaptığınız bir çizimi, çalışmayı Mac’e aktarabilirsiniz. Bunun için Dosya > iPhone’dan içe aktar > Çizim Ekle adımlarıyla iPad ya da iPhone üzerinden çizimlerinizi aktarabilir, Mac’te çalışmalarınıza devam edebilirsiniz.

Mac'inizi Diğer Apple Cihazlarıyla Kullanmanın En İyi 6 Yolu
Mac’inizi Diğer Apple Cihazlarıyla Kullanmanın En İyi 6 Yolu

iPhone Kullanarak Belgeleri İmzalama

Yararlanabileceğiniz bir diğer pratik özellik ise belge imzalama. PDF ya da benzer belgeleri imzalamak istediğinizde belgeleri açtıktan sonra İmza Oluştur > iPhone adımlarını takip edebilirsiniz. Ardından telefon ekranınızda imzanızı atarak belgeleri kolaya imzalayabilirsiniz. Bir kalem olmadan belgeleri imza atmanın dijitaldeki en kolay yollarından birisi bu özellikle Apple tarafından sunuluyor.

Çalışmanıza Uzaktan Devam Edin

Mac’te bir çalışma yaparken dışarı çıkmanız gerektiğinde iPhone ya da iPad üzerinden çalışmaya devam edebilirsiniz. Bunun için cihazlardaki uygulama değiştirici bölümünden Mac’te açtığınız uygulamaları kontrol edin ve ardından uygulamayı açarak çalışmanıza devam edin.

Kilit Açmak

Mac kilidini her açmak istediğinizde şifre yazmanız gerekirken Apple Watch ile eşleştireceğiniz bir Mac, açılışı kolay hale getirir. Bu sayede her seferinde zahmetli kilit açma yerine Apple Watch üzerinden cihazınızı kullanıma hazır hale getirebilirsiniz.

Cihazlar Arası Kopyalayıp Yapıştırma

Apple’da yer alan evrensel pano, kullanıcıların içerik paylaşımının en kolay yollarından birisi .Metin, resim, dosya veya diğer içeriklerinizi evrensel pano ile cihazlar arasında kolayca aktarabilirsiniz. Üstelik dosya boyutu yüksek olsa dahi saniyeler içerisinde aktarımı yapabilirsiniz.

iPad, iPhone, Mac, Apple Watch gibi farklı cihazlarda kullanabileceğiniz bu özellikler için önceden cihazları eşleştirerek gerekli ayarları yapmayı unutmayın.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir