Apple’ın sahip olduğu Mac serisi bilgisayar modellerinde çeşitli problemler ile karşılaşmak mümkün olabiliyor. Bunlardan birisi olarak MacBook cihazı sürekli reset atıyor problemi ile karşılaşmak mümkün oluyor. Kullanıcıların bir hayli canını sıkan bu problem ile beraber MacBook cihazı kendisini sürekli olarak reset atıyor. Hem bilgisayarın ilk açılışında hem de bir iş ortasında MacBook kendisini yeniden başlatıyor. Bu can sıkan durum bir süre sonra çekilmez hale geliyor. MacBook’un kendisini sürekli kapatması çeşitli sebeplerden dolayı olabiliyor. Sorun daha çok donanımsal olarak kaynaklanırken, farklı sebepler de olabilir. Başlıca MacBook’un kendiliğinden kapanması işlemci sıcaklığı ile beraber fan arızası gibi hava kanallarının tıkanması sonrası da gerçekleşebiliyor.

Zamanla ağırlaşan işletim sistemi donanımları sıkıştırması ile beraber kilitlenme gibi birçok sorunlara sebep olabiliyor. Bu içeriğimizde ise MacBook cihazları neden reset atar ve Macbook resetleme problemini nasıl çözebileceğinize bakacağız.

MacBook sürekli reset atıyor sorunu nasıl çözülür?

1 1613502364

MacBook cihazınız sürekli olarak reset atıyor ise bu noktada cihazınızın bakım zamanı gelmiştir demektir. Eğer kısa süre içerisinde bir arıza olduğunu tespit etmezseniz ilerleyen dönemlerde cihaz daha sıkıntı yaratacaktır. MacBook cihazınızın yere düşüp kendini resetleme gibi problemlerinde ciddi donanım arızaları ortaya çıkabilmektedir.

MacBook cihazınızın kendini resetlemesine çözüm olarak ilk etapta pil testi gerçekleştirmenizi öneririz. Eski MacBook pilerinde cihaz kendini resetleyebilir. Bilgisayarın enerjisini düzgün şekilde alamadığı zaman hiç açılamama problemi yada kendini resetleme durumu gözükebilir. Macbook reset atıyor sorunun da ilk etapta bilgisayarınızın fanını kontrol edin. Fan çalışıyor ise cihazın ne kadar ısındığını takip edin. Isınma sorunu başlıca cihazın kendisini resetlemesini sağlayabilir. Diğer çözüm yöntemlerinde ise MacBook’ta yer alan gereksiz dosyaları kaldırma ve yedekleme yaparak temizlik işlemi gerçekleştirin. Sabit diskte yer alan fazla dosyalar için ekstra bir depolama aygıtı kullanabilirsiniz. Sistemin nefes almasını sağlayın ve kullanılmayan uygulamaları da kaldırın. Sistemde önbellek tesmizliği yaparak gereksiz çalışan programların analizini yaparak devre dışı bırakın.

MacBook cihazı hala kendisini resetliyor ise işletim sistemini resetleme yolunu deneyin. En güncel MacOS sürümünü kurarak, sorun yazılımsal ise böyle bir çözüm yoluna gidebilirsiniz. MacBook’ta fan temizleme, termal macun yenileme ve fan temizliği ile beraber ısınma sorununa çözüm sağlayabilirsiniz. Tüm bunlar ile MacBook kendisini yeniden başlatıyor sorununa bir çözüm sağlayamazsanız, bir yetkili servis ile görüşmenizi öneririz. MacBook kendini resetliyor sorununa yönelik yapabileceğiniz çözüm yöntemlerini sizler için sıraladık.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir