Teknoloji dünyasının başarılı isimlerinden Apple’ın tüm modelleri gibi, yepyeni bir tasarıma sahip olacağı dile getirilen yeni MacBook modelleri de heyecanla bekleniyor. Konuyla ilgili olarak elde edilen bilgiler ise MacBook Air ve MacBook Pro için uzun bir süre daha beklemek gerekecek. 

Apple tarafından gelecek günler içerisinde satışa sunulması beklenen iPhone 14 modelleriyle beraber bir diğer heyecanla beklenen MacBook Air’le ilgili olarak yeni bilgiler elde edildi. Bilindiği üzere Apple’ın tüm yeni modellerinde olduğu üzere MacBook Aile’le ilgili olarak pek çok söylenti vardır. Konuyla ilgili olarak elde edilen yeni bilgiler ise yeni MacBook Air’i bekleyenler biraz üzülebilir. 2021 yılının son aylarına doğru veya bu yılın ilk aylarında sunulması beklenen MacBook Air’ın çıkış tarihinin ertelendiği dile getiriliyor. 

Galaxy Note 20 serisi One UI 4.1 güncellemesi aldı

MacBook Air, 2023 yılında sunulabilir

Daha önce de belirtildiği üzere MacBook Air’in 2021 sonunda veya bu yılın ilk aylarında çıkacağı yönündeydi fakat hala kendisinden herhangi bir haber de alınamıyor. Bu durumda beraberinde yeni söylentileri getiriyor. Bloomberg bünyesinde yer alan Mark Gurman’ın belirttiği üzere Apple, söylediklerine göre Apple, tamamen yeni bir tasarımla sunulacağı ve M2 yonga setiyle geleceği dile getirilen MacBook Air’i yakın bir tarih içerisinde piyasaya sürülmesi planlanmıyor. Yine de buna rağmen Gurman, Apple’ın bir sürpriz yaparak kullanıcılarına MacBook Air’i 2022 yılının son aylarına doğru sunabileceğini ancak bu tarihin ise 2023’e kadar ertelenme olasılığı da oldukça yüksektir. 

2 9

Apple’ın yeni modelleri ile ilgili ortaya atılan ve doğru odluğu ortaya çıkan pek çok söylentiyle gündemde yerini alan bir diğer isim Ming-Chi Kuo da, cihazın çıkış tarihi ile ilgili yeni açıklamalar yaptı. Kuo’ya göre, yeni MacBook Air’in üretimine 2022 yılının ikinci çeyreğinin sonlarında veya üçüncü çeyreğinin başlarında başlaması halinde cihazın Eylül ayı içerisinde piyasaya sürüldüğünü görmek mümkündür. 

MacBook Pro ile ilgili söylentiler sevindirmiyor

Mark Gurman tarafından aktarılan bir diğer bilgi ise yeni MacBook Pro modelleriyle ilgilidir. Gurman’a göre Apple, 14 ve 16 inç MacBook Pro modelleri yeni seride yer almayacak. Yine MacBook Air’le aynı kadere sahip olduğu düşünülse de MacBook Pro’nun bu yıl içerisinde çıkması beklenmiyor. Bu üzücü haberin ardından Gurman, M2 Pro ve M2 Max yonga setlerinin de gelecek yıl içerisinde gelme ihtimalinin de yüksek olduğunu ve bu yıl içerisinde gelecek olan tek MacBook Pro’nun yüksek ihtimalle 13 inç ekran ve M2 yonga setiyle geleceği dile getirildi. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir