Apple’ın iki farklı masaüstü bilgisayar seçeneği olan Mac Studio ve Mac Pro, benzerliklerine ve farklılıklarına bir göz atalım;

MacBook pil ömrü nasıl uzatılır?

Apple, geçtiğimiz Mart ayında yeni masaüstü bilgisayarı Mac Studio’yu tanıttı. Mac Studio, Enterprise Mac araçları arasında yeni bir kategoriyi temsil ettiği için ön plana çıkıyor. Cihazın tasarımı esas olarak Mac Mini bilgisayar bilgisayarına dayanıyor. Tabii ki, bu temel yapıdan birkaç fark var. Örneğin, cihaz Mac Mini’den daha uzun. Ayrıca Mac Studio, kullanıcılara güçlü donanım ve daha iyi bir soğutma sistemi sağlar.

Mac Studio ve Mac Pro arasındaki benzerlikler

Mac Studio piyasaya sürüldüğünde, serideki üst düzey Mac Pro cihazını geçerek şirketin en güçlü masaüstü bilgisayarı oldu. İşte durum bu noktada ilginçleşiyor. Çünkü Mac Studio’nun başlangıç ​​fiyatı 42.999 TL olarak belirlenmiş. Mac Pro ise Mac Studio cihazına göre oldukça pahalı olan 105.999 TL fiyat etiketi ile kullanıcılarla buluşuyor.

Durum böyle olunca Mac Pro cihazının neden hala süreçte olduğunu merak edebiliriz. Tabii fiyat farkının dışında bahsettiğimiz bu iki cihazı birbirinden ayıran başka özellikler de var. Bu yazıda, iki cihaz arasındaki benzerliklere ve diğer farklılıklara bakacağız. Apple’ın Mac masaüstü serisinin favori iki üyesi arasında pek çok benzerlik olduğundan bahsetmiştik. Bu benzerlikler arasında ilk dikkat çeken bilgisayar destekli tasarımdır. Öyle ki her iki bilgisayar da gümüş alüminyum gövdeye sahip. Dolayısıyla her iki bilgisayarın da aynı malzemeden yapıldığını rahatlıkla söyleyebiliriz. Elbette benzerlikler kullanılan ekipmanlarla sınırlı değil.

Bu iki cihaz arasında donanımsal benzerlikler de bulunmaktadır. Örneğin, her iki Mac cihazı da 8 TB’a kadar SSD depolamayı destekler. Ayrıca Mac Studio ve Mac Pro, Bluetooth 5.0 Bağlantı desteği ve yerleşik hoparlörler gibi özellikleri paylaşır. Söz konusu iki cihaz arasındaki benzerlik şudur. Ancak bu iki bilgisayar, farklı yonga setleri, bellek kapasitesi, bağlantı noktası seçenekleri ve harici ekran seçenekleri gibi birçok farklı özellik ile birbirinden ayrılmaktadır.

Mac Studio ve Mac Pro arasındaki farklılıklar

Mac Studio ile Mac Pro arasındaki fark söz konusu olduğunda bahsetmemiz gereken ilk kısmın cihazın donanım konfigürasyonu olduğunu söylemek yanlış olmaz. Çünkü bu fark, iki cihazı farklı kılan en önemli özelliklerden biri. Mac Studio bizi entegre bir formatta karşılıyor. Bu, cihazın donanımının hiçbir şekilde yükseltilemeyeceği anlamına gelir. Mac Pro ise modüler bir tasarımla kullanıcılarla buluşuyor. Mac Pro seçen kullanıcılar, donanımlarını istedikleri zaman yükseltme esnekliğine sahiptir. Bu farktan bahsetmişken, gelelim maddi farka. Bu bölümde öncelikle CPU farklılıklarından bahsedebiliriz. Bu noktada iki bilgisayarın ilk versiyonunu ele almakta fayda var. Sonuç olarak, Mac Studio’nun ilk sürümü M1 Max çipiyle birlikte geliyor. Bahsedilen çipin 2021 yılında piyasaya sürülen MacBook Pro cihazında da yer aldığını belirtelim. Mac Pro, Intel Xeon W işlemciye sahip. Bununla birlikte, Mac Studio’nun üst düzey sürümünün, iki M1 Max yongasını birleştiren M1 Ultra yonga setini de içerdiğini hatırlamakta fayda var.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir