Apple’ın çip üreticisi TSMC’nin 3nm M3 işlemcilerinde yaşanan gecikme nedeniyle Apple’ın M3 Mac ve iPad modellerinin çıkışında da gecikme yaşanabilir.

Apple M3 işlemci

Beklentilere göre yeni nesil Mac bilgisayarlar Apple’ın geliştirdiği M3 işlemcilere sahip olacaktı. Ancak alınan son bilgilere göre Apple, üretim aşamasında gecikme sorunu yaşayabilir. Söylentilere göre Apple’ın çip üretici şirketi TSMC, M3 işlemcili Mac’lerin üretim tarihini 2024’e kadar garanti edemiyor.

Apple’ın Mac ve iPad ürünlerinde 2024 yılına kadar gecikme yaşanabilir

Performans ve verimliliği M serisinde bir araya getiren Apple, bilgisayar sektöründe büyük etki yarattı. M3 işlemcili yeni Mac’lerin de bu etkiyi devam ettireceği düşünülüyordu, fakat söylentilere göre Mac ve iPad modellerindeki gecikmeler 2024 yılını bulabilir.

Apple MacBook Pro M3

TSMC, 3nm teknolojisiye üreteceği M3 çiplerinin üretiminde bası sorunlarla karşı karşıya geldi. Söylentilere göre Apple, 15 inç MacBook Air modelini M2 işlemcisi ile uzun pil ömrü özelliğini ön planda tutarak piyasaya sürecek.

Kesin bir bilgi olmamakla birlikte iPhone 15 serisinin de gecikme ihtimali olduğuna dair söylentiler dolaşıyor. Apple’ın iPhone 15 Pro serisinide 3nm teknolojisinde A17 işlemciler olması bekleniyordu. Apple’ın bu işlemcileri de TSMC tarafından üretilecekti. TSMC’nin 3nm üretimini ertelemesi Apple’ı sıkıntıya sokabilir.

Söylentiler doğrultusunda Haziran 2023’te WWDC yalnızca yazılıma odaklanabilir. Söylentiler doğruysa bu yıl M3 dahil yeni bir işlemci göremeyebiliriz.

Grafik Tasarım bölümünde öğrenci. İmza İnternet Teknolojileri'nde dijital çırak olarak eğitim alıyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir