Lorem Ipsum Dolor Sit Amet ne anlama geliyor, neden kullanıyor, kim icat etti?

Lorem Ipsum Dolor Sit Amet ne anlama geliyor, neden kullanıyorsunuz, kim icat etti? Kullanıcıların interneti kullanırken zaman zaman karşılaştıkları metinler çoğu kişinin en çok merak ettiği konuların başında gelmektedir.

En İyi Webmaster Programları

İnterneti uzun süredir kullanıyorsanız, bazı sitelerde “Lorem Ipsum” ile başlayan Latince metinlere rastlamak oldukça mümkündür. Bu metinle karşılaşan internet kullanıcıları, metnin ne anlama geldiğine ve ne anlama geldiğine kadar birçok soru işaretiyle karşı karşıya kalmaktadır.

Bu metni baştan sona incelemek bir anlam ifade etmese de bazı kullanıcıların farklı şeyler düşünmesine neden olabilir. Peki “Lorem Ipsum Dolor Sit Amet” gerçekten ne anlama geliyor? Bu yazımızda sizlerle “Lorem Ipsum Dolor Sit Amet” mesajını, neden kullanıldığını ve kimlerin bulduğunu paylaştık.

Kullanıcılar internette gezinirken bazen “Lorem Ipsum Dolor Sit Amet” ile başlayan paragraflarla karşılaşıyor. Bu nedenle bu metin günümüzün en ilgi çekici konularından biridir.

Lorem Ipsum Dolor Sit Amet nedir?

Yaklaşık 500 yıldır var olan bu yazıya günümüzde internet sitelerinde sıklıkla rastlanmaktadır. “Lorem Ipsum Dolor Sit Amet “, yapım aşamasındaki web sitelerindeki içerik yerine metin bloğunu doldurmak için kullanılır. Bu durum, 1990’larda Aldus Pagemaker gibi programlarla popüler hale geldi.

İlk bakışta rastgele harflere basılarak oluşturulmuş kelimelerden oluşan metinde bir paragraf bulunmaktadır. “Lorem ipsum” şeklinde başlayan metnlerin pek çok örneği bulunmasa da paragraf, 1500’lü yıllardan itibaren bir standart haline geldi. Paragrafın tamamı ise şu şekilde:

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.

Lorem Ipsum neden kullanılır?

Tasarımcılar, bir web sitesi tasarlarken, içerik dolduğunda ziyaretçilerin web sitesini nasıl göreceğini bilmek ister. Bunu yapmak için metne ihtiyacınız var, ancak metni yazmak için her zaman harcıyorsunuz.

Lorem Ipsum Text içerik olarak siteyi doldurmak için kullanılmaktadır. Bu şekilde tasarımcılar, içerik barındırdığında bir web sitesinin nasıl göründüğünü görebilir ve bu da zamandan tasarruf sağlar.

Sözcük, web’i içerikle doldurmak için de çoğaltılabilir, ancak yinelenen sözcük, web’deki metnin nasıl göründüğünü gerçekten göstermez. Ancak monoton kelimeler, müşterilere tekrar eden kelimeleri göstermek için çok profesyonelce değil. Web tasarımcıları bu nedenle “lorem ipsum” betiklerini kullanırlar. Böylece web sitesinin formatı profesyonelce müşterilere sunulmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir