Kablosuz ağlardaki güvenliği artırmak ve sızmaları tespit etmek isteyenlerin en iyi kablosuz sızma test araçlarından birisini kullanması gerekmektedir. Özellikle işletim sistemini kullanıyorsanız, aşağıdaki önerileri değerlendirebilirsiniz.

Yaygın bir şekilde kullanılan Wi-Fi ağları çevrede görünür halde olduğundan dolayı kişiler sızmalarla karşı karşıya kalabilmektedir. Bilgisayar korsanları bu ağlara sızmak için ağın güvenlik açıklarını önceden tarar ve eğer açık tespit edilirse, bu açıkları kullanarak kolayca ağlara sızabilmektedir. Bir Wi-Fi ağına sızmanın birden fazla tehlikesi olacağı gibi kişilerin kişisel verilerin çalınmasına yasal suçlara bulaşmasına kadar pek çok farklı tehlike yaşamasına neden olabilmektedir.

Aircrack-ng

Bilgisayar korsanlarının Wi-Fi ağlarına sızması adına en çok tercih ettiği şifre kırma programlarından bir tanesi Aircrack-ng’dir. Özel bir saldırı yolu ile parola kurtarmak için paket toplar ve ardından bu paketleri kullanarak şifreleri kırmaya çalışır. Wi-Fi için yapacağınız kontroller ile birlikte şifrelerinizin ne kadar güvenli olup olmadığını ve herhangi bir açık olup olmadığını kolayca görebilirsiniz.

Reaver

Kullanılabilecek bir diğer uygulama ise Reaver. Popüler açık kaynak kablosuz ağı penetrasyon aracı olan Reaver, kablosuz ağ parolaları çalmak için farklı yöntemler kullanır. Böylece uygulamayı kullanarak da yine şifrelerinizin ne kadar güvenli olup olmadığını kontrol edebilirsiniz 

WiFiphisher

Şifreleri kırmak ve sahte erişim noktaları oluşturmak için kullanılan bu uygulamada, kimlik avı saldırıları da gerçekleştirilmektedir. Yapılan bu saldırılarda özellikle Wi-Fi ağında küçük bir açık dahi bulunsa, kolayca açığın kapatılabilmesi mümkün olmaktadır. Bu bakımdan araç ile yapılacak taramaların sonuçları dikkatli bir şekilde incelenmelidir.

Listede yer alan uygulamaların hemen hemen hepsi Wi-Fi ağlarına sızmak isteyen saldırganlar tarafından kullanılan popüler yazılımlardır. Bu yazılımları kullanarak ağınızda yapacağınız taramalarda güvenlik seviyenizi görüntüleyebilir ve ağınızdaki açıkları tespit ederek bu açıkları kapatabilirsiniz. Böylece Wi-Fi ağınızı, uygulamalar üzerinden yapılacak kontrollerle daha güvenli hale getirme imkanı bulabilirsiniz. Listede yer alan uygulamaların yanı sıra kullanılabilecek diğer alternatif ise şöyledir;

  • AirSnort
  • Infernal-Twin 
  • WiresShark

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir