Kurumsal profesyonellerin iletişime geçtiği en iyi platformlardan bir tanesi olan LinkedIn, bu sefer de personel sayısını azaltacak olması ile gündeme geldi. Sene içerisinde daha evvel işten çıkarma uygulaması yapan firma, 668 çalışanı ile yollarını ayırma kararı aldı. LinkedIn’in sahibi olan Microsoft bu defa da ürün, mühendislik, finans ve yetenek gibi birimlerde küçülmeye gitmiş olacak.

LinkedIn’den Konuya Dair Açıklama Geldi

linkedin ekran görüntüsü
linkedin ekran görüntüsü

Şirket tarafından konuyla alakalı açıklama geldi. Bahsi geçen açıklamada organizasyon yapılarını uyarlarken karar verme sürecini kolaylaştıran adımlar atıldığı söylendi. İlk olarak şirket geleceği için stratejik önceliklerle ilgili yatırım yapmaya dikkat ettiklerini de sözlerine eklediler. Müşterilerine ve üyelerine sunmayı sürdürdükleri hizmetlerden de emin olmayı devam ettiklerini belirttiler.

Bu konuda etkilenen herkes için destek sunmak ve geçiş esnasında çalışanlara saygılı davranılması konusunda titiz davrandıklarına da ifadelerinde yer verdiler. Şirket, Mayıs ayında 716 kişinin işini resmen sonlandıracağını, Çin’deki iş bulma uygulamasını da tamamen kapatacağını duyurmuştu. Bu arada, LinkedIn’in kullanıcı sayısı 950 milyon barajını aşmış durumda.

Nisan-Haziran ayları arasındaki finans raporu bu sonucu ortaya koydu. Üye sayısında hızlı ve ciddi anlamda artış yaşanmasının oldukça başarılı bir gelişme olduğunu belirten firma, Temmuz-Eylül ayları arasındaki finans raporunu 24 Ekim tarihinde paylaşmış olacak. İlerleyen günlerde farklı gelişmeler yaşanabilir. Takipte kalarak siz de bu konuya dair yeni bilgilere kısa sürede ulaşabilirsiniz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir