LinkedIn platformunda daha fazla vakit geçirilmesini sağlamak amacıyla üç yeni mantık bulmaca oyununun tanıtımı yapıldı.

LinkedIn uygulaması, platformda daha fazla vakit geçirilmesini sağlamak ve kullanıcı etkileşimini artırmak amacıyla yeni bir adımını harekete geçirdi. Platform, kullanıcılarına üç yeni bulmaca oyunu sunarak hem zihinlerini zorlayacak hem de ağlarını genişletecek bir hamle gerçekleştirdi. Mart’ta LinkedIn, platformunda oyunlar üzerine denemeler yapmaya başladığını daha önceki haberlerimizde işlemiştik. Şimdilerde ise üç bulmaca oyununu resmi olarak tanıttı: Crossclimb, Queens ve Pinpoint. İşte oyunların detaylarını sizler için derledik…

LinkedIn Üç Farklı Bulmaca Oyununu Aynı Anda Tanıttı

Bu tanıtılan üç bulmaca oyunu, platformda zaten popüler olan Wordle benzeri günlük bulmaca oyunlarının bir uzantısı şeklinde düşünmekte fayda var. Queens oyunu, Sudoku’yu andıran bir taç düzenleme oyunu olduğunu görüyoruz. Crossclimb oyunu, verilen ipuçlarına göre kelimelerinizi sıralamanız gereken bir bilgi yarışması şeklinde sunuluyor. Son oyunumuz Pinpoint ise verilen kelimeler arasındaki bağlantıyı bulmanızı gerektiren zorlu bir kelime oyunu olmasıyla dikkat çekiyor.

LinkedIn platformunda daha fazla vakit geçirilmesini sağlamak amacıyla üç yeni mantık bulmaca oyununun tanıtımı yapıldı.

Bu oyunlar, LinkedIn News ekibi tarafından geliştirildi ve şimdilik doğrudan bir link üzerinden ya da LinkedIn News üzerinden erişilebilir durumda olduğunu biliyoruz. Bu oyunlardan her biri, gün içinde sadece bir kez oynama hakkı veriliyor. Bu kuralla kullanıcıların günlük rutinlerine kısa da olsa bir mola dahil edilmiş oluyor.

Ayrıca oyunlar, birinci derece bağlantılarınızla birlikte oynamanıza ve oyun sonuçlarınızı bu bağlantılarla paylaşmanıza olanak tanıyan sosyal özellikleri de beraberinde getiriyor. Platform bu yeni adımı, profesyonel ağ kurma ve iş arama platformu olmanın daha ötesine geçerek kullanıcılarına  doğal ve az işlem gerektiren yollarla etkileşimde bulunma fırsatı tanıyor.

Geliştirilen oyunlar doğası gereği fazla işlem gerektirebilir ama buradaki işlemler keyifli bir oyun oynamak üzerine kuruldu. Eğer ki LinkedIn, kullanıcılarını bu oyunlara bağlayabilirse, belki de onları platformda daha fazla tutmayı ve daha fazla içerikle etkileşimde bulunmalarını sağlayabilecek. Bu yapılan strateji, özellikle genç kullanıcıları çekme konusunda Instagram ve TikTok gibi platformlarla rekabet edebilmenin bir yolu olarak görüldü.

LinkedIn platformu, bu yeni oyun hamlesiyle sadece profesyonel ağlarını genişletmek isteyen kullanıcılar için değil, aynı zamanda biraz eğlenmek ve zihinlerini tazelemek isteyenler için de cazip bir durak haline gelmeyi hedeflediği aktarılıyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir