Güney Kore’li teknoloji devi LG, geçtiğimiz günlerde çeşitli ürünler tanıttı. Bu ürünler arasında CineBeam Qube ve en son tanıtılan DukeBox gibi dikkat çekici ürünler de yer alıyor.

LG’nin retro görünümlü olması yanında modern teknolojilere sahip DukeBox ve “şık bir sanat eseri” olarak tanımladığı 4K projektör olan CineBeam Qube cihazlarını CES 2024 etkinliğinde sergilemesi bekleniyor. CES (Consumer Technology Association) her yıl teknoloji devlerini ve meraklılarını bir araya getiriyor. Firmalar “deneysel” denebilecek ürünlerini de bu etkinlikte sergiliyor. LG, yenilikçi ürün birimi olan LG Labs’ın bu yıl CES 2023’teki sergisinin iki katından daha büyük bir alana sahip olacağını açıkladı.

DukeBox, müzik severler için dekoratif bir cihaz

Müzik severlerin yanında dekoratif bir cihaz arayanları da hedefleyen DukeBox, asırlık vakum tüplü ses teknolojisi ve şeffaf OLED teknolojisini bir arada sunan eski-yeni sentezi bir cihaz. Altta öne bakan hoparlörler ve üstte 360 derecelik bir hoparlör ile dinleyiciye sürükleyici bir ses deneyimi sunuyor. Şeffaflığı ayarlanabilir OLED ekranı sayesinde film bile izlenebiliyorken ve vakum tüpleri görünür kalıyor. İşlevselliğinin yanında OLED ekranı sayesinde dekoratif bir şömine olarak da kullanılabiliyor. 

DukeBox

CineBeam Qube ile kapalı alanlar sinema salonuna dönüşüyor

4K çözünürlüğü 120 inç’e kadar sunabilme yeteneğine sahip bir projektör olan ve LG tarafından “şık sanat objesi” olarak tanımlanan CineBeam Qube, kapalı alanları bir sinema salonuna dönüştürebiliyor. Minimalist bir tasarımla gelmesine ve diğer projektörlerle kıyaslandığında ufak kalan boyutlarına rağmen DCI-P3 renk gamının yüzde 154’ünü kapsıyor ve 450.000:1 kontrast oranıyla renk doğruluğu ve keskinlik konusunda da önde gelen bir projektör olma özelliği taşıyor. 1,49 kilogram ağırlığındaki HDR 10 destekli bu cihaz, minimum 1,2 metreden çalışabiliyor ve 50-120 inç aralığında görüntüler oluşturuyor. HDMI ve USB Type C bağlantı noktalarına sahip olması yanında İOS ve Android cihazlardan kablosuz şekilde görüntü aktarım özelliklerini de barındırıyor.

DukeBox ve CineBeam Qube cihazlarının çıkış tarihinin CES etkinliğinde duyurulması bekleniyor, fiyat konusundaysa uygun bir değer beklememek gerekiyor.

LG

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir