LG ev kullanımı için tasarlanan iki ayaklı robot sayesin de kullanıcılarının hayatını kolaylaştırmayı amaçlıyor. Robotun tüm detayları 9 – 12 Ocak tarihleri arasında CES 2024 çerçevesinde duyurulması bekleniyor. Robot her iki ayağında tekerleğe sahip olduğu için evinizde rahat bir şekilde hareket edebiliyor. 

Yapay zeka akıllı bir ev asistanı gibi olacak

Robot evcil hayvanınızı kontrol etmekten tutunda klimanızı açık unuttuğunuzda haber vermeye kadar birçok alanda kullanıcılara yardımcı olacak. Üzerinde kamera ve mikrofon gibi birçok sensöre sahip olacak olan robot kullanıcıları ile konuşabiliyor ayrıca hava kalitesi ve ortamın sıcaklığı gibi verileri sizlerle paylaşabiliyor.

Yapay zeka teknolojisi ile birlikte kullanıcıların duygusunu analiz edebilecek

Donanımını Qualcomm’un Robotics RB5 Platformundan alan robot, yapay zeka ile birlikte kullanıcıların duygularını da analiz edebilecek. Böylece kullanıcıların daha rahat uyuması, üzgün olduğunda neşelendirmek gibi konularda destek olacak.

Güvenlik alanında ise sahip olduğu sensörleri kullanarak ev içinde beklenmeyen hareketler olduğunda kullanıcısını uyarabilecek. Söz konusu robotun fiyatı ve tam özellikleri CES 2024’te paylaşılacak.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir