LG, şirketin ilk oyuncu dizüstü bilgisayarı olarak UltraGear 17G90Q modelini tanıttı. Yeni model bir ilk olma özelliğine sahip olduğu gibi tasarımı ve donanım özellikleri ile dikkat çekti.

Dizüstü bilgisayar sektörünün popüler markalarından bir tanesi olmasına rağmen bugüne kadar oyuncu dizüstü modellerini piyasaya sunmayan LG, sürpriz bir tanıtıma imza attı. Tanıtımda UltraGear 17G90Q modeli için etkileyici özelliklere vurgu yapan şirket, oyun bilgisayarları konusunda artık yeni dizüstü ile de iddialı bir seçenek sunacağını gösterdi. 

UltraGear 17G90Q

UltraGear 17G90Q özellikleri neler?

UltraGear 17G90Q modelinde 17 inç büyüklüğünde Full HD destekli LCD ekranı tercih eden LG; 1 ms gecikme süresi ve 300 Hz. ekran tazeleme oranı ile dikkat çekiyor. Ekranın tüm bu etkileyici özelliklerine ek olarak sade ve ince bir tasarım ile kullanıcılara sunulacak olması da yine ilk bakışta dikkat çekecek detaylardan birisi. 2.7 kilogram ağırlığında olan cihazın kalınlığı ise 21.4 mm.

Donanım kısmında ise Intel’in 11. Nesil Tiger Lake H işlemcileri ve Nvidia’nın GeForce RTX 3080’i kullandığı görülen LG; böylece performans ve ekran grafik kalitesinde de hiçbir kaliteden ödün vermemiş. Üstelik 32 GB’a kadar arttırılabilir modülleri ve 1 TB SSD ile desteklenecek olan donanımlar ile oyuncuların piyasadaki tüm oyunları yüksek performans ile oynayabilmesi mümkün.

UltraGear Studio adındaki yeni yazılım ile bilgisayarın anlık bir şekilde takip edilmesine imkan tanıyan LG; çeşitli bağlantı seçenekleri ile de hiçbir detayı atlanmadığını net bir şekilde gösterdi.

Etkileyici özellikler ve donanımlar ile desteklendiği görülen dizüstü bilgisayar lansmanı yapılmasına rağmen fiyatı duyurulmadı. En çok merak edilen fiyat konusunda hiçbir açıklama yapılmaması dikkat çekti. Ancak mevcut donanımlara göre fiyatın ortalama üzerinde olması bekleniyor.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir