LG, 97 inch büyüklüğünde dünyanın ilk kablosuz OLED TV’si LG Signature OLED M’i kullanıcıya sundu. LG’nin yeni modeli Zero Connect Box isimli cihaz sayesinde OLED TV, kablolardan kurtuluyor.

Güney Koreli şirket LG Signature OLED M modelini ilk olarak CES 2023 fuar kapsamında tanıtmıştı. Şirket bu hamlesiyle TV pazarındaki konumu güçlendirmeyi planlıyor. Pazarda bir çok OLED TV modeli yer alsa da LG yeni teknolojisiyle rakipleri arasından ön plana çıkıyor. LG Signature OLED M, güç bağlantı kablosu haricinde kullanıcıya “tamamen kablosuz” bir deneyim sunuyor.

 LG Signature OLED M

LG Signature OLED M, beraberinde Zero Connect Box vericisi ile birlikte kullanıcıya sunuluyor. LG, Zero Connect Box’ın 4K 120Hz’de (Dolby Vision ve Dolby Atmos dahil) gerçek zamanlı video ve ses işlemesi yapabilen dünyanın ilk kablosuz çözümü olduğunu vurguluyor. Ancak Zero Connect Box şimdilik sadece Güney Korede satışa sunulan 97 inch LG Signature OLED M (model 97M3) modeli ile sınırlı. Firma bu amiral gemisi modelinin yıl içinde Avrupa ve Kuzey Amerika pazarında da satışa sunulacağını söylüyor.

Zero Connect Box, LG’nin diğer modelleri ile de uyumlu olacak

Zero Connect Box, desteklediği hizmetler arasında HDMI 2.1, RF, USB, LAN ve Bluetooth yer alıyor. Bu sayede TV’ye kablo takılmasına gerek kalmıyor ve kablo karmaşası olmadan kullanma imkanı sunuyor. LG, kutu aracılığıyla verilerin Wi-Fi 6E standardının üç katı hızda gönderildiğini ve anteni ayarlama özelliği sayesinde “en uygun iletim yolunu” sağladığını ifade ediyor. Diğer yandan Signature OLED M, sunduğu özelliklere bakıldığında uygun fiyatlı bir ürün olmayacak. Henüz fiyat konusunda net bir açıklama yapılmasa da ilerleyen zamanlarda 83 ve 77 inçlik OLED Evo M modelleri de Zero Connect Box ile uyumlu olacak.

LG

Grafik Tasarım bölümünde öğrenci. İmza İnternet Teknolojileri'nde dijital çırak olarak eğitim alıyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir