5G teknolojisi şu an için  geliştirme aşamasındayken, şirketler ve hükümetler daha şimdiden 6G teknolojisinden söz ediyor. LG’de bu isimler arasındadır. Berlin’de 6G’nin gösterilmesinin ardından şimdi de 6G teknolojisi Korede devam eden 2021 Kore Bilim ve Teknoloji Fuarı’nda sunulacağı açıklandı. 

LG, 6G ile Kore’de boy gösterecek

Etkinlik, Ilsan’daki Kore Uluslararası Sergi Merkezi’nde (KINTEX) başladı ve 24 Aralık tarihinde son bulacak. LG, etkinlik hakkında söz konusu bu kablosuz teknoloji üzerinde araştırma ve geliştirme konusunda ne kadar ilerlediğini açıkladı. 6G kablosuz teknolojisini destekleyebilen bir güç amplifikatörünü sunacak. Söz konusu bu güç amplifikatörü, LG kısmında Almanya’daki Fraunhofer Araştırma Enstitüsü ile işbirliği içerisinde hareket edecek. Bu, şirketin bu yılın ilk aylarında Berlin’deki 6G demosu esnasında, 6G terahertz (THz) frekans seviyesini kullanarak düz hatlı bir dış ortam içerisinde 100 metreden daha fazla kablosuz veriyi başarılı bir şekilde iletmek ve almak adına tercih edilen amplifikatörün aynısıdır. 

6 10

Henüz fark etmemiş olanlar için, kablosuz bir şekilde veri iletimi gerçekleştirmek için terahertz frekans bandı, 1 Tbps’ye kadar hızlarla ultra yüksek bir şekilde veri aktarımı gerçekleştirmek adına 100GHz ve 10THz frekans bantları arasında performans sergiler. Fakat bu tür, yüksek ultra geniş şekilde tasarlanan bantlar, anten iletim/alım sürecinde kısa frekans erimi ve büyük anlamda güç kaybı gibi çeşitli sorunlarla karşı karşıya kaldı. Ortaya çıkan bu sorunlar LG ve Alman Enstitüsü tarafından geliştirilen güç amplifikatörü ile çözüm sağlanması bekleniyor. Bu amplifikatör, bu tarz yüksek performanslı bantlarda ultra geniş bant, kablosuz olarak iletişimin sağlanması adına gerekli olan temel öğedir. 

Aynı zamanda LG, Keysight ile (bir kablosuz iletişim ekipmanı üreticisi)ortak bir şekilde yeni bir Uyarlanabilir Hüzmeleme teknolojisinin tanıtımını gerçekleştirdi. Söz konusu bu yeni teknoloji, güvenilir kablosuz iletişim sağlamak adına kanal olarak değişikliklerine ve alıcı konumlarına bağlı olarak ışın yönlerinde de farklılık yaratıyor. LG, aynı anda ve aynı frekans bandında veri iletimi gerçekleştiren ve alan yeni bir tam çift yönlü (FDR) sistemin tanıtımını gerçekleştirdi. 6G’nin 2025 yılına kadar piyasada standart olarak değerlendirilmesi bekleniyor. Aynı zamanda 2029 yılında da ticarileşmesi gerçekleşecek. 

LG

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir