4. nesil teknolojinin yaklaşık 10 katı kadar veri iletim hızı sağlayan 5G, birçok ülkede hizmet verilmeye başlanırken LG, 6G teknolojisi üzerine çalışmalarına başladığını duyurdu.

Hücresel veri ağlarını destekleyen ve 95 GB/SN gibi yüksek hızlarda iletişim imkanı sunan 6G, gelecek yıllarda yerini almaya hazırlanıyor. Güney Kore Teknoloji devlerinden biri olan LG, geçen yıl Berlin’de gerçekleştirilmiş olan 6G çalışmalarında 100 metrelik seviye ile veri iletmeyi başarmıştı.

lg 6g testlerinde rekor seviyeye ulasti 1

LG, rekoru 3 katına çıkardı

Geçen sene çalışmalarında 100 metrelik seviyelerde veri iletmeyi başaran LG, bu sene yaptığı çalışmalar ile rekoru üç katına çıkararak seviyeyi yeniledi. Ekip, açık havada 155 ila 175 GHz frekans aralığında 320 metrelik veri aktarmayı başardı.

300 metreden daha uzak bir mesafeye, 6G veri aktarımı sürecinde başından sonuna kadar amplifikatörler kullanarak ilerlendi. Baz istasyonlarının kurulmasında ve yerleştirilmesinde önemli olan mesafeler, yapılacak yeni çalışmalarla artacak. Ancak şu an için LG’nin rekorunu 3 kat geliştirmesi ve 6G testlerinde 320 metrede veri aktarımını yapması önemli bir gelişme olarak görülüyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir