Lenovo bilgisayar ve tablet gibi iddialı modellerini şimdi yapay zeka destekli işletim sistemiyle desteklenecek. İşte konuyla ilgili detaylar.

CES 2024 pek çok yeniliğe sahip oldu. Etkinliğin öne çıkan markalarından birisi Lenovo olurken Lenovo ile ilgili yeni iddialar da arka arkaya gelmeye başladı. Öyle ki etkinlikte Liu Jun tarafından yapılan açıklamalarda yapay zeka destekli işletim sistemi geliştirildiği belirtilmişti. Bu ifadeler sonrasında büyük merak uyandıran konuyla ilgili yeni detaylar geldi.

Lenovo’nun Yeni Sistemi Neler Sunacak?

Yapay zeka desteği, işlevselliği ve verimliliği arttırırken Lenovo’nun bu alanda adım atacak olması sistemin de dikkat çekmesini sağlayacak. Lenovo’nun yeni sistemi kullanıcılara odaklanacak. Kullanıcıların ne yapmak istediğini anlamak isteyen şirket, bunun için sistemini geliştirecek. Şirket yeni sistemine sahip modelleri bu yılın ilk yarısında piyasaya sürecek. Böylece yeni sistemli bilgisayarlar ile birlikte özellikle PC sektöründe yapay zeka destekli bir dönem başlatılmış olacak. Her ne kadar Windows sistemlerinde yapay zeka araç ve uygulamaları bulunsa da tam anlamıyla yapay zeka tabanlı bir sistem bulunmuyor.

Lenovo'dan Yapay Zeka Tabanlı İşletim Sistemi Geliyor
Lenovo’dan Yapay Zeka Tabanlı İşletim Sistemi Geliyor

Lenovo Yeni Bir Dönem Hedefliyor

Lenovo ise bunun çok daha ötesinde bir hedef içerisinde. Şirket, yapay zekalı bilgisayar ekosistemini başlatmak istiyor. Böylece teknolojideki değişimle kullanıcıların günlük çalışma ve kullanım alışkanlıkları da tamamen değişecek.

Lenovo’nun yeni sistemiyle hedefleri yüksek görünüyor. Yeni sistem, milyonlarca Lenovo cihazı göz önüne alındığında piyasadaki sistemler ile rekabete girebileceğini gösteriyor.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir