Lenovo’nun IFA 2022’de yeni, orta sınıf tableti Tab P11 Pro’yu tanıttı.

Lenovo, bu Ekim ayında mağazalara girecek olan yeni nesil Tab P11 tabletlerini piyasaya sürmek için IFA 2022’den yararlandı. Lenovo Tab P11 Pro (2. Nesil) 399 $ önerilen perakende satış fiyatına sahipken, Lenovo Tab P11 (2. Nesil) modeli 299 $’dan başlayan fiyatlarla alıcı bulacak.

Lenovo’nun katlanabilir modeli ThinkPad X1 Fold Gen 2 tanıtıldı

Şirket ayrıca Pro varyantını 599 $ karşılığında Lenovo Precision Pen 3, folyo kılıf ve yerleşik izleme dörtgenli tam boyutlu klavye ile özel bir pakette sunuyor.

Lenovo Tab P11 Pro özellikleri neler?

İkinci nesil Lenovo Tab P11 Pro, HDR10+ desteği ve 2,5K çözünürlük (2560 x 1536 piksel) ile 11,2 inç OLED ekrana sahip. 600 nit maksimum parlaklık ve 120 Hz yenileme hızı ile bu tablette içerik tüketmek oldukça kolay olacak.

Dikkat çeken bir diğer nokta ise JBL ve Dolby Atmos’un uzamsal ses sağlayan dört hoparlörlü sistemi.  Ekranın boyutu ve kalitesi ilk bakışta göze çarpsa da tasarımı Tab P11 Pro’nun güçlü noktalarından biri değil. Cihaz oldukça sıradan bir görsel tasarıma sahip ve çerçeveleri gerçekten kalın. Renklere gelince, P11 Pro gri ve bej tonlarında satışa çıkacak.

Bunun yanı sıra kullanıcılar için en pratik özelliklerden biri de yararlı olan şey, çizim ve düzenleme için bir dizi işlev sunan Precision Pen 3’ü manyetik olarak tutturmak (ve şarj etmek) için arkasındaki mıknatıstır. Ek olarak, entegre bir izleme dörtgeniyle ThinkPad’den ilham alan çıkarılabilir klavye gibi çevre birimlerini kullanabiliriz.

İşlemci performansı

Üreticiye göre, yeni Tab P11 Pro, önceki nesle göre yüzde 120 performans artışı sunuyor. Yeni tablet ikinci nesil sekiz çekirdekli MediaTek Kompanio 1300T işlemci tarafından destekleniyor ve 4, 6 veya 8 GB RAM ile çalışıyor. Dahili depolamaya gelince Tab P11 Pro sadece iki 128 GB ve 256 GB olmak üzere iki seçeneğe sahip.

Yazılım söz konusu olduğunda ise maalesef Pro modeli , büyük ekranlar için işletim sisteminin bir uyarlaması olan Android 12L yerine Android 12’yi destekliyor. Ancak üreticiye göre, bu sürüm zaten test ediliyor ve ilerde yeni işletim sistemi tüm yeni modellere güncelleme olarak sunulacak. Lenovo ayrıca, Tab P11 Pro’nun iki yıla kadar Android güncellemesi alacağını da garanti ediyor, bu da tabletin hem Android 13 hem de Android 14 alacağı anlamına geliyor.

Peki siz Lenova’nın yeni tablet modeli hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir