Berlin teknoloji fuarında Lenovo yeni teknolojik ürünlerini tanıttı. En çok dikkat çeken ürünlerden biri de kulağa sanki bilim kurgu filmi gibi gelen Lenovo Glasses T1’di.

Lenovo’nun katlanabilir modeli ThinkPad X1 Fold Gen 2 tanıtıldı

Çok fazla alanı olmayanlar için ev ofisinde ikinci bir monitöre alternatif sunmayı veya kafelerde, trenlerde veya uçaklarda sık çalışanlar için mahremiyet sağlamayı hedefleyen Lenovo, Glasses T1’i duyurdu.

Buradaki fikir çok basit: Android ve iOS akıllı telefonlar ve tabletlerin yanı sıra Windows ve macOS dizüstü bilgisayarlarla uyumlu bu gözlüğün lenslerinden USB-C bağlantı noktası üzerinden özel bir ekrana erişim sağlanıyor. Üretici, Full HD görüntü kalitesi ve Micro OLED ekran teknolojisi ile akıllı gözlük kullanmanın en işlevsel yollarından birini bulduğuna inanıyor.

Ne Sanal Gerçeklik (VR) ne de Artırılmış Gerçeklik (AR) kapsamına altına girmeyen bu cihaz, dizüstü bilgisayarınıza bağlı ikincil bir ekran görevi görüyor. Aynı zamanda akıllı telefonunuzla kullanıldığında video akışı ve oyun oynama seçenekleri de sunuyor. Ancak ne yazık ki lansman etkinliği sırasında ürünü bilgisayarla test etmek mümkün olmadı. Sadece Motorola Android telefonla test edildi.

Glasses T1 hala devam eden bir çalışmadır…

Örneğin, bir akıllı telefonla birlikte kullanıldığında, akıllı telefonun ekranı, bir YouTube videosu izlemek veya Doodle Jump oynatmak gibi seçenekleri seçmek için bir izleme dörtgeni görevi görüyor. İlk kullanıcılar bu aşamada zorlanabilir. Ancak kullanımdaki önemli detay ekranın kafa hareketlerini takip edebilmesi ve bir yere sabitlenebilmesi. Böylece gerçek hayatla etkileşime girebilmek de engellenmiyor..

Gözlük T1’de, sanal ekranı konumlandırmak için fiziksel düğmelerin yanı sıra ses düğmelerine de yer verilmiş. Tasarımda ise cihazın hala prototip aşamasında olduğunun unutulmaması gerekiyor. İlerleyen zamanlarda özellikleri ve görünümünde değişiklikler olması mümkün.

Lenovo Gözlükleri T1: Fiyat ve bulunabilirlik

Lenovo’ya göre, T1 Gözlükler 2023’ün başlarından itibaren belirli pazarlarda satışa sunulacak. Önerilen fiyat ise 500 doların altında olacak. Lenovo’nun üzerinde çalışmaların devam ettiği yeni proje piyasaya çıkacağı güne kadar geliştirilmeye devam edilecek ve farklı varyantlarla gelmesi de mümkün. Ancak fikir şu anda gözüme bir çift VR gözlüğünden daha fazla çarptı, çünkü bence daha somut sorunlarla ilgileniyor gibi görünüyor.

Peki siz Lenovo’nın yeni gözlükleri hakkında ne düşünüyorsunuz?

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir