Günümüzde tasarlanan pek çok laptop hala 16:9 ekran oranına sahiptir. Fakat son birkaç yıl içerisinde bazı firmaların daha geniş oranlı laptop üretimi yapılıyor. Lenovo da Gaming ve diğer ürünlerde de 16:10 oranının beğenilmesi üzerine daha geniş oranlı laptoplar için çalışmalar yapıyor. Şirket, geçtiğimiz CES etkinliği kapsamında Ultrawide ekranı ve klavyenin yanı sıra ekstra ekran özelliğine sahip laptop duyurusu yapıldı. 

ThinkBook Plus Gen 3’ün özellikleri

Lenovo tarafından belirtildiği üzere ThinkBook Plus Gen 3, 17.3″ ekrana ve 21:10 orana sahip olan ilk laptop olma özelliğine sahip olacak. Daha önceden ise Ultrawide laptop üretenler görülmüştü (Acer Predator 21X ve Toshiba Satellite U845W) fakat günümüzde pek de yaygın olarak değerlendirilmedi. ThinkBook Plus Gen 3’ün ekranı; IPS panel, 3072×1440 çözünürlük, 120 Hz yenileme hızı, 400 Nit’e kadar çıkma özelliğine sahip olan parlaklık ve DCI-P3 renk doğruluğuna sahip olacak. teknoloji dünyasının başarılı isimlerinden Lenovo, bu girişimi le beraber küçük-orta düzey iş sahipleri ve çalışanlara hitap ediyor. Daha uzun ekranı ile beraber çizelgeleri ve uzun yazılar konforlu bir şekilde okunabiliyor. Bunun yanı sıra geniş ekran özelliği sayesinde tek bir ekran üzerinden birden çok pencere kontrolü yapmak da mümkün olacak. Bu özellik Windows 11 ile beraber eskisine göre daha basit bir hale geliyor. Ultrawide ekran, laptopun kendisini de büyüttüğü için Lenovo genişleyen kısmı daha da verimli hale getirmek için 8″ boyutunda ekran konumlandırmıştır. Bu özellik de iş sahiplerinin daha fonksiyonel bir kullanım elde etmesine yardımcı oluyor. 

7 5

İkinci ekran kullanımı geliştiriyor

Lenovo, 800×1280 LCD ve dokunmatik ekrana sahip olan kısmıyla, hesap makinesi, not defteri, takvim stok izleyici gibi aynı anda kullanılması gereken uygulamalar rahatlıkla kullanılabiliyor. Buna ek olarak da söz konusu ekran ile PhotoShop galerinizi açabilir veya arka kısma yerleştirilen kalem ile çizim veya not alma işlemlerini ekranın üstünde kolaylıkla yapabilirsiniz. Bunun yanı sıra ana ekranda açmış olunan her bir dosyayı ikinci ekrana taşıyarak kolaylıkla okuyabilir ve burada düzenleme yapabilirsiniz. Bunlara ekstra olarak ise 8″ ekrana telefonla yansıtma yapılabileceğini de belirtmek gerekir.

16 Çekirdekli Ryzen 7000 İşlemciden ilk detaylar geldi

Ekran özellikleri

ThinkBook Plus Gen 3’ün özellikleriyse şu şekilde:

  • 12. Nesil I-Serisi Intel işlemci
  • 32 GB çift kanal LPDDR5 RAM
  • 2 TB PCIe 4.0 SSD
  • 1 tanesi Thunderbolt 4 olacak şekilde 2 tane USB-C, 1 adet HDMI, 1 adet ses çıkışı, 2 adet USB-A girişi.

Mayıs ayı içerisinde sunulması beklenen bu laptopun fiyatı 1.399 dolar olması bekleniyor. Ülkemizde ne zaman sunulacağı ise henüz bilinmiyor. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir