Lenovo, gerçekleşen özel bir konferansta Yoga Air serisinin yeni modelini tanıttı. Yeni model YOGA Air 14 AI Yuanqi olarak adlandırıldı.

Dizüstü modelleriyle piyasada fark yaratan Lenovo, YOGA Air 14 AI Yuanqi adını verdiği yeni modelini konferansta tanıttı. Dizüstü bilgisayarda yüksek performans sunabilecek donanımlara ye verilen şirket, entegre AI NPU destekli Core Ultra 7 155H işlemciyle fark yaratıyor. Yeni dönemde yapay zeka işlemlerinin daha fazla yapılacak olması nedeniyle tercihini bu işlemcilerden yana yapan Lenovo, böylece yeni modelindeki performansı da doğrudan arttırmayı başarmış durumda.

Lenovo, 2.8K OLED’li YOGA Air 14’ü Tanıttı
Lenovo, 2.8K OLED’li YOGA Air 14’ü Tanıttı

Lenovo YOGA Air 14 Özellikleri

YOGA Air 14’ün çekirdeği, hibrit çekirdek mimarisine sahip en yeni nesil Intel 7 işleminde üretilen yeni Intel Core Ultra 155 4H işlemci. Lenovo tanıtımında yer verilen ifadelere göre yeni işlemcilerle desteklenen YOGA Air 14 AI, önceki nesillere kıyasla performansta yüzde 18 ve pil ömründe yüzde 40 oranında bir iyileşmeyi de sağlıyor. Intel Evo sertifikasına sahip olan model, işlemci konusunda üst sınırların zorlandığı da net bir şekilde görülebiliyor.

İşlemci, özellikle AI görevlerini ve uygulamalarını geliştirmek için çalışan AI NPU’yu içeriyor. Bu da yapay zeka alanında yapılacak çalışmalarda YOGA Air 14 AI modelini ön plana çıkarıyor. Şirketin yapay zeka aracısı Xiaotian ile desteklenen model, güçlü işlemcisinin yanı sıra RAM ve depolama birimlerindeki seçimlerle özel bir model olarak karşımıza çıkıyor. Farklı versiyonları bulunan telefon 32 GB LPDDR5x-7467 RAM ve 1 TB PCIe 4.0 SSD sürücü ile kutudan çıkıyor. 1.4 kg ağırlığı ve 14.9mm inceliğiyle kompakt bir model olarak dikkat çeken YOGA Air 14 AI, mobil kullanımlarda da avantajlı.

Lenovo, 2.8K OLED’li YOGA Air 14’ü Tanıttı
Lenovo, 2.8K OLED’li YOGA Air 14’ü Tanıttı

400 nit parlaklık ve %100 DCI-P3 renk gamına sahip 2.8K 120Hz OLED ekran ile kullanılacak dizüstü bilgiler, Dolby Vision, VESA DisplayHDR True Black 500 gibi özel sertifikalarıyla da ekranda en iyi görüntü kalitesini sunuyor. Yeni modelde Lenovo’nun bağlantı seçeneklerine ne kadar önem verdiği de net bir şekilde görülüyor. Öyle ki farklı teknolojilerle desteklenen bağlantılar, kullanımda esneklik sağlıyor. Cihazda öne çıkan bağlantı özellikleri şöyle;

  • Rahat bir yazma deneyimi için 0,3 mm tuş eğrisi
  • 5.6 inç dokunmatik yüzey
  • 2 adet Thunderbolt 4 bağlantı noktası
  • 1 adet HDMI 2.1 bağlantı noktası
  • 3,5 mm kulaklık girişi
  • 1 adet USB-A 3.2 Gen 1 bağlantı noktası

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir