Tutuklanmasının ardından ünlü hacker grubu Lapsus $, büyük programlama şirketi Globant’a siber saldırı başlattı! Detaylar burada;

Geçen hafta, İngiliz polisi Lapsus $ siber suç grubunun birkaç üyesini tutukladı.Tutuklamaların ardından grubun dağıldığı ve başka saldırıların duracağına inanılıyordu. Ancak bu sefer Lapsus$, büyük yazılım şirketi Globant’a saldırdı.

Ünlü siber korsan Samsung’tan 90 GB’lik veri çaldı

Geçtiğimiz hafta polislerin internet çetelerine düzenlediği baskınlarda yaşları 16 ile 21 arasında değişen toplam 7 kişi tutuklandı. Hacker grupları daha önce Microsoft, Nvidia, Samsung ve Okta gibi büyük şirketlere saldırmıştı. Peki ünlü bir hacker grubu tutuklanmasına rağmen Globant’a saldırmak için ne yaptı? Gelin hikayenin detaylarını birlikte öğrenelim.

Lapsus $, Globant’tan 70 GB veri çaldı!

Tutuklamanın ardından Lapsus’un geri kalan üyeleri, büyük yazılım şirketi Globant’ı hackledi ve 70 GB’lık şirket verisini çaldı. Grup, çalınan verilerle tehdit mesajları göndermedi. Bu nedenle, çalınan bilgileri nasıl kullanacakları şu anda bilinmiyor.

Globant, saldırının hemen ardından bir siber güvenlik uzmanı aradı. Çalınan şirket bilgilerinin önemli ve gizli bilgiler olduğu ortaya çıktı. 2003 yılında kurulan yazılım firmasının ortakları arasında Apple, Google Cloud, Slack ve Okta gibi büyük firmalar yer alıyor. Yazılım şirketi ayrıca güvenlik protokollerini genişlettiğini ve kapsamlı bir soruşturma başlattığını duyurdu.

Globant, konuyla ilgili yaptığı açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

“Erişilen bilgilerin çok sınırlı sayıda müşteri için belirli kaynak kodu ve projeyle ilgili belgelerle sınırlı, altyapı sistemleri veya müşterilerimizin sistemleri zarar gördü.”

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir