Dünyanın en özel otomobil markalarından olan Lamborghini, İtalyan süper spor otomobil ve SUV otomobil ve traktör markasıdır. Lamborghini,  tüm araçlarının hibrit versiyonlarını üreteceğini açıkladı.

 Lamborghini teknoloji sorumlusu Rouven Mohr, geçtiğimiz aylarda tamamen elektrikli araçlar özelinde konuşmuş “Süper otomobiller için şu anda doğru zaman olmadığına inanıyoruz ve muhtemelen önümüzdeki beş ya da altı yıl içinde de olmayacak.” açıklamalarda bulunmuştu. 

Firmanın hitap ettiği kitlesi ise elektirikli araç almak istemiyor buna bağlı olarak şirket elektrikli araç üretimini olabildiğince ileriye atmaktadır. “Süper spor segmentinde veya spor otomobil segmentinde içten yanmalı motor ve hibrit altyapının hala en iyi seçenek olduğuna inanıyoruz” diyen Rouven Mohr, yeni dönemdeki süper otomobil modellerinde içten yanmalı motorları elektrik ile desteklemeye devam edeceklerini belirtti. Bu sayede Ferrari tarafında gördüğümüz gibi uçuk performans ile gerçek motor seslerini bir araya getirmeyi sürdüreceklerini belirtmişti. 

Konuyla ilgili açıklama yapan Lamborghini CEO’su Stephan Winkelman markanın önümüzdeki günlerde beğenilen tüm araçlarının hibrit versiyonlarını üreteceğini akardı. 

Lamborghini, Lanzador isimli elektrikli aracını piyasaya sürecek 

Lamborghini, Lanzador isimli elektrikli aracını piyasaya sürecek
Lamborghini, Lanzador isimli elektrikli aracını piyasaya sürecek

Firma geçtiğimiz aylarda 2028 yılında piyasaya çıkarmak istediği tamamen elektrikli aracını Lanzador konseptini görücüye çıkarmıştı. Lanzador şimdilik konsept aşamasında ancak seri üretim versiyonunda bundan farklı olayacağı belirtilmişti. 

Lamborghini resmi Youtube sitesinde yayınladığı Lanzodor tanıtım videosu;

Lamborghini Lanzador

Yüksek satış rakamlarına ulaşan Urus’tan ilham alınan bu otomobil  keskin hatlı, elektrikli, dört kişilik, ve oldukça etkileyici bir kokpit alanına sahip. Hem sürücüye hem yanındaki yolcuya ekran konumlandıran bu araç ön bagajlı ve geniş bir cam tavan üzerine kuruluyor. İki farklı elektrikli motoru ile yaklaşık 1.340 beygirli güç getireceği aktarılan bu araç 2028 yılında seri üretime alınacak ve aynı sene içerisinde büyük rekorlara imza atması bekleniyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir