Kuzey Kore’nin 2022 yılında gerçekleştirdiği 96 balistik füze denemelerinin maliyeti bilgisayar korsanlarının 2022 yılındaki gerçekleştirdiği son yılların en büyük vurgunu ile sağlanmış. Kuzey Koreli bilgisayar korsanlarının 2022 yılındaki bu rekor vurgununun 1,7 milyar dolar olduğu biliniyor, bu rakam tarihin en büyük vurgunu olarak kayıtlara geçti. 

kuzeykore4

Kuzey Kore 2022’de 96 balistik füze denemesi ile rekor sayıya ulaştı. Ülkenin mevcut ekonomisi adeta sır gibi saklanıyor. Yayınlanan son ekonomik verilerin 2016’ya ait olduğu ve ülkedeki gayri safi milli hasılanın (GSFM) 300 bin dolar olduğu tahmin edilmekte. Bu şartlarda Kim Jong-un’un füze programında harcadığı milyonlarca doların kaynağı merak ediliyor. Dünya gazetesinin The Economist dergisine dayandırdığı habere göre, Kuzey Koreli bilgisayar korsanlarının 2022 yılında 1,7 milyar dolarla tarihin bilinen en büyük kripto para vurgunu rekorunu yaptılar. Raporlarla tespit edilmiş belirtilen en büyük vurgun Mart 2022’de yapıldı. Kuzey Koreliler tek vurgunla 600 milyon dolar çalmış oldu.

4 farklı yöntem kullanıldı

Dergideki habere göre hackerlar 4 farklı yöntem kullandığı belirtildi.


1) Toplu kripto paranın küçük meblağlara bölünmesi.

2) Kripto paraların kripto cüzdanlar arasında bölüştürülmesi

3) Başka kripto coinler alınması

4) Takibini önlemek için ‘’mikser’’ olarak bilinen dijital havuzlarda saklanması.

Bu vurgunlar çoğunlukla gizli olarak değil açıkça yapılıyor. Bu gelişmeler sonrasında Amerika kısa süre önce Kuzey Koreli hackerlarla bağlantısı tespit edilen kripto cüzdanları yasaklayarak olası durumları  önüne geçmeyi hedefledi.

Korona aşısı yapan şirketlere de saldırı gerçekleştirildi

En bilinen Kuzey Koreli hacker grubu olan ‘’Lazarus Grup’’ kendilerini ‘’Barışın koruyucuları’’ olarak adlandıran iki ekipten oluşmakta: BlueNoroff ve Andariel. 2010 senesinden beri etkinliği devam ettiren grup en son 2022’de corona virüs aşı ve ilaçları üreten şirketlere saldırdı.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir