Apple’ın telefon kutularından şarj cihazlarını çıkarmasıyla başlayan tartışmalar devam ediyor. Teknoloji devi, Brezilya’da bu nedenle para cezası aldı ve satışları durduruldu.

Apple tarafından telefon kutu içeriklerinden şarj cihazlarının çıkarılması büyük bir tartışma başlatmıştı. Yaşanan bu olayların ardından pek çok farklı marka da benzer trendi devam ettirirken Brezilya’da önemli bir gelişme yaşandı ve Apple’a para cezası kesildi.

Apple kutulardan şarj cihazı çıkararak büyük kar etmeye devam ediyor

Apple’a “Eksik ürün” cezası

Apple hakkında Brezilya’da yapılan resmi açıklamalarda şirketin müşterilere eksik ürün sattığı belirtildi ve bu nedenle para cezasının verildiği belirtildi. Üstelik durum bunlarla da sınırlı kalmadı ve ülkedeki tüm iPhone satışları durduruldu. iPhone 12 ile cihazları kutudan çıkarak Apple, şarj adaptörü olmayan kullanıcılar için satın almayı da zorunlu kılmıştı. 2.38 milyon dolarlık ceza alan Apple, cezaya ve alınan karara itiraz etti.

Apple, aldığı kararları çevreci bir tutum olarak değerlendiriyor. Ancak Brezilya’da alınan ceza, diğer ülkeler için örnek teşkil edebilir. Bu nedenle Brezilya’daki konunun açıklığa kavuşması oldukça önemli.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir