Küresel bileşen kıtlığı sebebiyle arzın talebi karşılamak konusunda başarısız olduğu ve Apple’ın gönderim sürelerini de geciktireceği bildirildi. 

Apple kısa bir süre önce iPhone, iPad ve MacBook Pro cihazlarının yeni modellerinin duyurusu yapıldı. Bu da pek çok kişinin cihazların yükselmesi için bir sebep olacak. Bir diğer açıdan ise Bloomberg’in aktardığı bilgilere göre Apple, pek çok siparişin Kasım ve Aralık ayına ertelenmesine sebep olabilecek herhangi bir bileşen sıkıntısı ile karşı karşıya kalmış durumdadır. Teknoloji dünyasının başarılı ismi, şu ana kadar elektronik bileşenlerin tedarik süreçleri ile ilgili konularda hep başarılı oldu ve M1 tabanlı olan Mac cihazlar ile beraber A14 tabanlı olan iPhone ve iPad’leri elde etmek mümkündür. Fakat şimdi ise Apple da pek çok şirketi etkisi altına alan bileşen sorunuyla karşı karşıya kalmış durumdadır. 

9 10

Apple küresel kıtlığın kurbanı oluyor

Bloomberg, Apple’ın 2021 için iPhone 13 üretim hedeflerini Broadcom ve Texas Instruments’ın yeterli miktarda parça sağlamak konusunda zorluk çektiği için 10 milyon adet azalttığı dile getirildi. Bunun yanı sıra uzun teslimat süreleri  Apple’ın akıllı cep telefonları ve tabletleri ile de sınırlı değildir. Şirketin en yeni cihazları M1 Pro veya M1 Max tabanlı olan MacBook Pro dizüstü bilgisayarlarının teslimat süreleri ise dört ile beş haftaya düşürülürken, daha güçlü olan iMac 24 inç yapılandırmaları da bir aydan daha fazla sürebilir. En yeni olan 7. nesil Apple Watch cihazı da bugün sipariş edilirse sadece Aralık ortasına kadar teslim edilebilecek. Buna karşılık ise M1 tabanlı olan MacBook Air kısa sürede teslim edilebiliyor.

10 10

Yeni MacBook Pro, Apple’ın 2016’dan bu yana ürün çeşitliliğinde yapmış olduğu en büyük ve önemli güncelleme denilebilir. Bir HDMI çıkışı, bir SD kart okuyucu ve bir MagSafe şarj bağlantı noktasının yanı sıra aynı zamanda ProMotion özellikli bir mini LED ekran tercih edilebilir. Diğer yükseltmeler ile beraber MacBook Pro dizüstü bilgisayarlara karşı olan talebin rekor derecesinde olabileceği söyleniyor. Esas soru ise Apple’ın bu talepleri karşılayıp karşılamayacağıdır. Başarılı isim Apple, birkaç çeyrektir resmi satış bilgileri sunmadı, bu sebeple de şirketin beklentileri hakkında herhangi bir bilgi yoktur. Wall Street analistleri, Apple’ın 2021 yılının dördüncü çeyrek kısmında takvimde bir önceki yılın aynı dönemine göre ise %7 artışla yaklaşık 120 milyar dolar gelir elde etmesini bekliyorlar. Konu ile ilgili olarak elde edilen bilgiler şu an için bunlarla kısıtlı olup yakın zamanda daha detaylı bilgilerin elde edilmesi bekleniyor. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir