Popüler ve kısa video paylaşım platformu olan TikTok, kullanıcıların toplamda 10 milyar dolardan fazla harcama yaptığı oyun olmayan ilk uygulama olmayı başardı.

2021 yılında aylık aktif kullanıcı sayısı 1 milyonu bulan bulan kısa video paylaşım platformu olan TikTok, yeni bir rekoru geride bıraktı. Sık sık tartışmalara konu olsa da popülerliğinden bir şey kaybetmeyen Tiktok, kullanıcılarının 10 milyar dolardan fazla harcama yaptığı ilk oyun olmayan uygulama olmayı başardı. 

Kullanıcılarının 10 milyar dolar harcadığı uygulama sayısı bugüne kadar 4 olmuştu ve listenin tamamı oyunlardan oluşuyordu: Tencent’in Honor Of Kings oyunu, XFLAG/Mixi’nin Monster Strike ve Supercell’in Clash of Clans, King/Activision Blizzard’dan Candy Crush Saga 12 milyon dolar ile zirvede bulunuyordu.

TikTok Platform Kullanım İstatistikleri

data.ai’ın yayınladığı rapora göre TikTok bu yıla ait Anroid ve Apple  uygulama mağazalarında toplamda 6,2 milyon dolarlık kullanıcı harcamasına erişmişti. Bu yılın geri kalan kısmında ise sosyal medya platformu, %61’lik büyüme ile ile 3,8 milyar dolarlık harcamaya erişti. Üstelik bu rakam, 2022 yılının tamamında elde edilen 3,3 milyar dolarlık kullanıcı harcamasından daha fazla. Ayrıca bu raporda, farklı mağazalardan yapılan işlemlerin bilgileri de yer almıyor. 

Tiktokta insanlar coin almaya para veriyor.  Alınan  bu coinler, içerik üreticilerine hediye göndermek için kullanılıyor. İçerik üreticileri de bu coinleri paraya dönüştürebiliyor fakat TikTok bu kısımda %50’lik bir kesinti sağlıyor. Gelen verilere göre özellikle ABD’deki ios kullanıcıları ve Çin’deki TikTok kullanıcıları en çok harcamayı yapanlar listesinde görünüyor. 

tiktok

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir