Tumblr, blog yazarlarının para kazanmasını sağlayacak Post+ özelliğini kullanıma sundur. Peki bu özellik neler sunuyor?

Günümüzde popüler sosyal medya uygulamaları ücretsiz olarak kullanıcıların beğenisine sunuldu ve halada ücretsiz olarak kullanılıyor. YouTube ve Twitch ile yayılan “dijital yayıncılık” özelliği ile kullanıcılar gerek reklamlardan gerekse sponsorluk anlaşmaları ile beraber ciddi anlamda gelir elde etmeyi başardılar. Hatta öyle ki bazı yayıncılar üretmiş oldukları içerikleri belirli ücretler karşılığında sadece aboneleri için sunmayı bile tercih ediyor. Bu sistem son zamanlar içerisinde sosyal medya platformlarında da kullanılır oldu. 

YouTube, “Katıl” özelliği ile beraber kanal sahiplerine videolarını ücret ile yayınlama imkanı verirken, benzer bir sistem Twitter üzerinde de Süper Takip adı altında sunuluyor. Kullanıcılar Süper Takip özelliği ile takipçilerinin, kendilerine abone olmalarını sağlayabilirler. ABD menşeili olan blog odaklı platform Tumblr da üyelerine para kazandıracak Post+ özelliğini sundu.

Tumblr, Post+ özelliği ile kullanıcı sayısını artırmayı hedefliyor

Konuya hakim olmak adına; Tumblr, Aralık 2018’de cinsel içerikli paylaşımları tamamen yasaklama kararı almıştı. Bu politikası platform için adeta bir dönüm noktası olarak değerlendirildi. Öyle ki kullanıcıların çok önemli bir kısmı, verilen bu karara tepki göstermiş ve uygulamaya başladığı andan bu yana siteyi terk edebileceklerini dile getirmişti. Durum bu şekilde de oldu. 

Mart 2019’da ortaya çıkan veriler değerlendirildiğinde ise Tumblr söz konusu bu kararı uygulamaya başlamasının ardından web trafiğinin yüzde 30’unu kaybetmişti. Günümüzdeki duruma bakıldığında ise şirket kaybetmiş odluğu bu kitleyi kazanmak adına sürekli çalışmalara devam ediyor. Bugün ABD’de kullanıma sunulan Post+ özelliği, esasında bu ama yönelik tasarlandı. Bilindiği üzere platformu kullanmakta olan üyeler, Petreon gibi platformlara link vererek takipçilerinden bağış almak istiyorlar. Posts+ özelliği ile beraber üyelerine para kazanma imkanı sunan Tumblr, bu yönü ile kullanıcı çekmeyi hedefliyor. Kullanıcılar, yalnızca abonelerinin görebileceği gönderiler hazırlayabilecekler. Aynı zamanda eskiden paylaşılan gönderileri de aboneliğe dahil etmek mümkün olacak. Söz konusu bu içerikler için, 1,99 3,99, 5,99 ve 9,99 dolara kadar fiyatlandırma yapılabilecekler. 

İçerik oluşturucular daha önce bir aboneyi engellemek istediklerin bunun için Tumblr’ın destek ekibiyle iletişime geçmek zorundalardı. Şirket artık bu zorunluluğu ortadan kaldırıyor. Artık herhangi bir aboneyi ekstra işlem yapmaya gerek kalmadan direk olarak engellemek mümkün olacak. Aynı amanda Tumblr tarafından yapılan açıklamaya bakıldığında, kullanıcı adlarının yanında gözüken Posts+ rozetinin de kaldırıldığı dile getirildi. Konu ile ilgili elde edilen bilgiler şu an için sadece bunlarla kısıtlıdır. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir