Spotify, 2023’ün ikinci çeyreğine ilişkin finansal sonuçlarını açıkladı. Pop müzik şirketi milyonlarca yeni abone kazandı, ancak geçen yılın aynı dönemine kıyasla gelirleri düştü.

2023 ikinci çeyrek gelirlerini Spotify açıkladı. 30 Haziran itibariyle, dijital müzik platformu 220 milyon Premium aboneye sahipken, Spotify’ı aktif olarak kullanan insanların sayısı 550 milyonu aştı. Geçen yılın aynı dönemine kıyasla aktif kullanıcı sayısı %17 ve Premium abone sayısı %27 arttı. Spotify’da müzik dinleyenlerin sayısı arttı, ancak gelir azaldı. Şu anda Spotify’ın kullanıcı başına ortalama geliri 4.72 dolar. Geçen yıla kıyasla 4.79 dolarlık küçük bir düşüş söz konusu. Yine de şirket 333 milyon dolar net zarar gördü. Geçen yılın aynı çeyreğinde 138.5 milyon dolarlık bir kayıp bildirdi. Geçtiğimiz günlerde Spotify’ın Premium abonelik ücretleri düşürüldü. Amerika Birleşik Devletleri, Türkiye ve diğer tüm ülkelerde Spotify Premium üyelik fiyatları arttı. 24 Temmuz’da Spotify fiyatı 40 TL den başlayacak.

Spotify’ın 2030 Yılına Kadar 100 Milyar Dolara Ulaşma Hedefi Var

Geçen yıl, Spotify’ın 2030 yılına kadar bir milyar kullanıcıya ve 100 milyar dolarlık yıllık gelire ulaşma hedeflerini açıkladı. Podcastlere ve sesli kitaplara yaptığı masraflı genişleme, şirketin yatırımcılara yüksek gelir sözü verdi. Halihazırda Podcast sektöründe lider olan Spotify’dır. Bu alanda Apple’dan bile daha iyi bir yere sahip olan şirket, önemli miktarda gelir elde etmeyi de hedefliyor.

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ - İŞLETME BÖLÜMÜ SON SINIF ÖĞRENCİSİ

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir