Diğer tüm sosyal medya uygulamaları gibi Instagram da çeşitli sebeplerle yavaşlayabilmekte ve kullanıcılara zor anlar yaşatabilmektedir. Hızın internet kullanıcılar için bu kadar önemli olduğu bir çağda, sürekli kullandığımız uygulamalardaki yavaşlamalar, kullanıcılara zaman kaybettirmenin yanında uyguların daha etkin kullanılmasını engellemektedir. Bu yavaşlamanın Instagram kaynaklı sebepleri olabildiği gibi kullanıcıdan kaynaklı sebepleri de olabilmektedir.

Instagram'ın Yavaşlama Nedenleri
Instagram’ın Yavaşlama Nedenleri

Instagramın Kullanıcı Kaynaklı Yavaşlamasının Nedenleri ve Çözümleri

1-İnternet bağlantı hızının düşük olması: Instagramın yavaş olmasının en önemli nedenlerinden birisidir. İnternet bağlantı hızınızın yavaş olması fotoğraf ve video akışlarının yavaşlamasına sebep olabilir. Bu durumda internet servis sağlayıcınızla görüşme sağlayıp düşük hızın nedeni öğrenilmeli ve sorunun çözümü yoluna gidilmelidir.

2-Instagram uygulamasının güncel olmaması: Uygulamanın yavaş olmasının nedenlerinden birisidir. Instagram belli aralıklarla uygulamadaki aksaklıkları giderecek güncelleme yaparak sorunların ortadan kaldırılmasını ve kullanıcıların uygulamayı daha etkin bir şekilde kullanmasını sağlamaktadır. Bu sebeple kullanıcılar Instagramın güncel sürümünü kullandıklarına emin olmalı. Eğer güncel değilse, uygulamanın güncel halini indirip kullanmaya başladığınızda sorunun ortadan kalktığını görmek mümkündür.

3-Telefonun uzun süre açık olması: Instagramın yavaşlamsaına sebep olabilir. Telefonumuz uzun süre açık olduğunda ram kullanımı arttığında açık olan uygulamalar yavaşlayabilir. Bunu önlemek için telefonumuzu yeniden başlatarak Instagram’ın hızlanmasını sağlayabiliriz.

4-Instagram uygulamasının ön belleğinin dolu olması: Uygulamanın yavaşlamasının nedeni önbelleğin dolu olması olabilir. Instagram’ın ön belleğini; Ayarlar<Hesap Sayfası<Ön Belleği Temizle yolu diyerek temizleyebilmek mümkündür.

Anlattığımız yöntemlerin bir veya birkaçını uygulayarak Instagram uygulamasının daha hızlı ve etkin bir şekilde kullanabilirsiniz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir