SEC ile davasının bu yıl sonuçlanması beklentiler arasında olan Ripple, satın almalarına bir yenisini daha ekledi. Geçtiğimiz hafta içerisinde kripto saklama şirketi Metaco’yu bünyesine katmış olan Ripple’ın Bitstamp hisselerini de aldığı duyurdu. Ripple’ın yatırım şirketi Pantera Capital’e sahip olan hisseleri aldığı kayıtlara geçti.

XRP ihraççısı olan ve önde gelen kripto şirketleri arasında yer alan Ripple, Metaco‘nun ardından Bitstamp hisselerini satın aldığını duyurdu. Şirketin bu son hamlesinin üzerine, büyüme ve genişleme adımlarının devam edeceğinin sinyalini de çevresine verdi. Ripple’ın Bitstamp hamlesi ile, kripto finansal hizmetler şirketi Galaxy Digital’in son 3 aylık raporunda belirtmesi ile ortaya çıktı. Raporlara göre Galaxy Digital, Pantera’ya Bitstamp hisselerini yılın ilk çeyreğinde Ripple’a satılması tavsiyesinde bulundu.

İsviçre devlet bankası PostFinance, kripto ticareti ve depolama hizmeti sunacak

Ripple’ın hamlesi satın alma olarak belirtilmiyor

Wrath of Kahneman isimli bir Twitter hesabının paylaşmış olduğu bilgiler ışığında Ripple‘ın Bitstamp hamlesi bir satın alma olarak belirtilmiyor. Satışın kesin nedeni de belirsizliğini korumaya devam ediyor. Pantera, 2013 yılı içerisinde Bitstamp borsasına 10 milyon dolarlık bir yatırımda daha bulunmuştu. Ripple’ın Likidite Merkezi ya da Talebe Bağlı Likidite planları ışığında adım atmış olabileceği düşünceler arasında yer alıyor. Bitstamp, Ocak ayı içinde EUR desteği ile XRP Ledger’daki hizmetlerini daha fazla genişletmişti.

Şirket, geçen hafta içinde ise İsviçre merkezli kripto saklama şirketi olan Metaco’yu 250 milyon dolara satın alma işlemlerini gerçekleştirmişti. Şirket, müşterilerin fonlarını platformda tutmalarına izin vermeyi planladığın da duyurmuştu. Ripple’ın CEO’su olan Brad Garlinghouse, genişleme planı çerçevesinde 1 milyar dolara kadar rezervi olduğunu da insanlara duyurmuştu. Şirket, bunlar dışında da  bir CBDC platformu başlatmıştı.

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ - İŞLETME BÖLÜMÜ SON SINIF ÖĞRENCİSİ

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir