Blok zinciri analitik firması Elliptic, dün yazdığı raporda kripto oyun ve NFT platformu olan PlayDapp’in 9 ve 12 Şubat günlerinde hack’lenme skandalıyla sarsıldı. Gerçekleşen saldırılar, anahtar kelimelerin çalınması sonucunda başladı ve 290 milyon dolardan fazla fon kaybına yol açtı. Hackerler 290 milyon dolardan fazla değerde 1.79 milyar adet PLA token çaldılar. Hacker’lar, çalınan fonları geri verme konusunda anlaşma sağlamaya yanaşmadığını bildirdi.

Anlaşmaya Yanaşmıyorlar

Elliptic’in raporuna göre hacker’lar önce 9 Şubat günü yaklaşık 37 milyon dolar değerinde karşılıksız 200 milyon adet PLA token oluşturdu. Hack’ten kısa süre sonra PlayDapp, hackerlara zincir üstü işlem vasıtasıyla mesaj yolladı. Mesajda fonların geri iade edilmesi karşılığında 1 milyon dolarlık ödül teklifi sunuldu. PlayDapp ayrıca bu teklifin kabul edilmemesi durumunda, genel bir çağrı yaparak hacker’ları bulana aynı ödülü vereceğini de belirtti. PlayDapp tarafından dün yapılan açıklamada ise hacker ya da hacker’ların anlaşmaya yanaşmadıklarını ifade etti.

PlayDapp
PlayDapp

Borsa Vasıtasıyla Token’ları Satmak İstiyorlar

Hack’le beraber saldırganlar, 12 Şubat günü 253 milyon dolar değerde 1.59 milyar adet PLA token daha bastılar. Hırsızların borsalar vasıtasıyla token’ları satmaya çalışmayı amaçladığı görülüyor.

Token’ları Satma İhtimali Düşük

Elliptic raporunda hırsızların token satışlarında zorlanma ihtimali olduğu belirtildi. Hack olayından önce PLA token’ın dolaşımdaki arzının 577 milyon olduğu belirtilen raporda, yeni basılan 1.8 milyar adedin satışının kolay olmayacağı öne sürüldü.

Bunun yanı sıra, PlayDapp dün PLA token akıllı sözleşmesini de durdurduğunu açıkladı. Yapılan duyuruda borsalarla beraber konunun çözümü için birlikte çalışıldığı ifade edildi.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir