Kripto platformu Bittrex, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ile karşı karşıya gelerek iflas başvurusunda bulundu. Delaware’da Bölüm 11 iflas başvurusu yapan Bittrex, çeşitli bağlı şirketleriyle birlikte milyarlarca dolarlık varlık ve yükümlülüklere sahip olduğunu bildirdi.

Kripto piyasa değeri

SEC ile Yaşadığı Hukuki Sorunlar Sonucunda Bittrex İflas Sürecine Girdi

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu, Bittrex’e yönelik olarak geçtiğimiz aylarda federal mahkemede dava açmış ve şirketin 2007’den 2022’ye kadar düzenleyici kuralları ihlal ettiğini iddia etmişti. SEC, Bittrex’in bu kural ihlalleri sonucunda en az 1.3 milyar dolar gelir elde ettiğini belirtti. Komisyon ayrıca, Bittrex’in zaman zaman bir komisyonculuk, borsa ve takas kurumu gibi hareket ettiğini, ancak bu faaliyetler için gerekli olan SEC kaydını yapmadığını ifade etti. Şu anda, SEC ve Bittrex yetkililerinden konuyla ilgili resmi bir açıklama yapılmadı.

Son olarak, iflas takipçisi Randall Reese tarafından paylaşılan mahkeme dosyasına göre, Bittrex’in tahmini olarak 500 milyon ila 1 milyar dolar arasında yükümlülükleri ve varlıkları bulunmaktadır. Ayrıca, şirketin 100.000’den fazla alacaklıya sahip olduğu bildirildi.

Bu gelişmelerle birlikte Bittrex, kripto para piyasasındaki önemli bir oyuncu olarak iflas sürecine girmiş durumda. Şirketin geleceği ve bu durumun kripto piyasasına olan etkisi ilerleyen dönemlerde daha netlik kazanacak.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir