Kripto para piyasası, BTC’deki gerileme ve sektördeki olumsuzluklar nedeniyle 1 trilyon doların altına geriledi. Düşüşün devam etmesi bekleniyor.

Kripto para piyasasında uzun zamandan beri dalgalı bir seyir hakim. Küresel alanda yaşanan ekonomik sorunların baş aktör olduğu dalgalanmada, Bitcoin liderliğinde değer kaybı sürüyor. Bugün erken saatlerde 21 bin dolar seviyelerinde işlem görmeye başlayan Bitcoin, son dönemlerin en düşük değerlerinde.

Kripto piyasa değeri daha da düşebilir

Direnci destek seviyesine çeviremediği için çıkış yapamayan Bitcoin’de satış baskısı her geçen gün artıyor. Bu nedenle başta Bitcoin olmak üzere kripto para sektöründe satış hareketliliği artabilir. Sektörün geleceğine yönelik en önemli gelişmelerden birisi FED raporu olacak. Bu nedenle tüm gözler şu anda küresel makrolarda ve FED’in bu hafta yapacağı faiz duyurusunda. Sektör uzmanlarına göre, FED bu hafta 75 baz puanlık bir faiz artırımı açıklayacak. Ancak, Haziran ayı enflasyon rakamlarının beklenenden yüksek gelmesi nedeniyle 100 baz puanlık artışa gidilmesi için yeterli sebep var. Kriptonun seyrinde FED açıklaması belirleyici olacak. Diğer bir etken ise sektörde yaşanan düzenlemeler ve baskılar.

Öyle ki şu anda kripto alanında artan inceleme durumu söz konusu. ABD SEC, kripto piyasası çöküşünün ve sektördeki büyük pek çok şirketin açıkladığı iflasların ardından önlemleri hızlandırdı. Resmi olmayan verilere göre ABD SEC, kripto borsası Coinbase’i dahi araştırıyor. Bu koşullar altında, kripto para piyasasının dalgalanmaya devam etmesi bekleniyor.

Şu anda 20 bin dolar Bitcoin için en önemli destek seviyelerinden birisi. Gerileme devam etmesi halinde ise daha düşük seviyeler mümkün görünüyor.

Kripto piyasa değeri 1 trilyon doların altına geriledi
Bitcoin’in son 6 aylık performansı

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir