Kripto paralara olan ilgi her geçen gün artarken Ocak ayında zirve yaptı. Gemius tarafından hazırlanan rapor ile duyurulan gelişmeye göre yerli kripto para borsalarında dahi trend her geçen gün artıyor.

 
Gemius Audience’ın raporuna göre Eylül 2021 – Şubat 2022 arasındaki dönemde, kripto paralarda en yüksek ziyaretçi sayısı Ocak ayında zirveye ulaştı. Her geçen gün artan istatistikler, daha fazla borsanın ve girişim sektörde yer almasıyla birlikte büyümeyi destekliyor.   Ocak ayında 22,6 milyon ziyaretçi çeken kripto para platformları böylece bugüne kadarki en yüksek seviyeye ulaştı. Şubat ayında ise ziyaretçi sayısı 21.9 milyon seviyelerinde kaldı. Ziyaretçilerin yanı sıra araştırmalarda borsa bazında da değerlendirmeler yapıldı. Tüm dünya genelinde Binance’nin hakimiyeti hala devam ediyor. Ocak ayında 13.7 milyon ziyaretçi alan Binance’yi Türkiye’de 8.4 milyon ziyaretçi ile BTCTurk ve Paribu takip etti.tgm

unnamed 4

Paribu ile BTCTurk rekabeti artıyor

Binance sektörde liderliği almış olsa da Türkiye’de ikincilik konusunda kıyasıya bir rekabet var. Paribu ile BTCTurk ziyaretçi oranları şu anda neredeyse aynı. Bu nedenle şirketler Türkiye’de daha fazla kişiye ulaşmak ve sektörün önde gelen borsalarından birisi olmak adına daha fazla çalışması gerekecek. İki borsa arasında şu anda BTCTurk daha ön planda görülüyor. Zira Eylül 2021 döneminde Paribu sektörde önde olsa da aradaki farkı kapatan BTCTurk, Paribu’yu az bir farkla da olsa geçmeyi başardı.

Kripto paraların benimsenmesinde orta yaşın kripto paraları benimsemesinde etki oldukça yüksek oldu. Ziyaretçilerin yaşlarına yönelik yapılan değerlendirmelerde erkeklerin daha ağırlıkta olduğu görülürken 35-44 ile 45-54 yaşlarının benimsemesinde hızlanma olması, sektörün büyümesine de destek sağladı. Ziyaretçilerin internet kullanım alışkanlıklarında ise online kullanımın yüksek olduğu görülüyor. Zira bu ziyaretçilerin büyük bir bölümü online alışverişlerinden süpermarket alışverişlerine kadar pek çok ihtiyacın online olarak karşılıyor.

Gösterilen ilgi ile birlikte kripto reklamlarında da paralel bir artış var. Gemius adreal 2021 verilerine göre 2021 yılı genelinde reklam gösterimlerinde borsaların istikrarlı bir artışı göze çarpıyor. 2021 yılına 42 milyon reklam gösterimi ile başlayan sektör, 2021 yıl sonunda 760 milyon gösterime ulaştı. Böylece devasa bir büyümeye ulaşan reklamlar ile birlikte sektördeki etkinlik de arttırıldı. Yaz aylarında hareketlilik yatay bir seyir takip etse de Eylül ayı itibariyle etkinliğin artması dikkatlerden kaçmıyor. 2021 yılındaki parlak geçen sektör için 2022 yılındaki beklentiler çok daha yükselmiş durumda. Bu bakımdan daha fazla kullanıcı ve işlem hacmi ile 2022’de kripto para yakın takipte olacak.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir