Bitcoin yükselişini sürdürürken bu yükselişi destekleyen ve kripto para dünyasını güçlendiren 5 altcoin de dikkat çekiyor.

Kripto para dünyasında son aylarda işler yolunda gidiyor. Uzun bir zorluk döneminin sona ermesiyle birlikte yükselişin başladığı kripto para alanında Bitcoin yaklaşık yüzde 50 oranında artış kaydetti ve 72 bin dolar seviyelerini test etmeye başladı. Bu yükseliş, Bitcoin için uzun aranın ardından önemli bir ivme yakalanmasını sağlarken yükselişi altcoinler de destekledi. Pek çok kripto para biriminde 2023’e göre yüzde 100’ü aşan bir büyüme yakalandı. Çöküş, iflas gibi spekülasyonların konuşulduğu sektörde tüm bu spekülasyonlar da ciddi sıçrama ile son buldu.

Kripto Para Dalgasında Bitcoin’i Destekleyen 5 Altcoin
Kripto Para Dalgasında Bitcoin’i Destekleyen 5 Altcoin

İşte Bitcoin’i Destekleyen ve Yükselen 5 Altcoin

Altcoinler kripto para yatırımcıları ve sektörün gidişatına yönelik tahminlerde kritik bir öneme sahip. Dogecoin, Ethereum gibi altcoinler stabil ve güvenli liman olarak görülürken Bitcoin yükselişine de eşlik etti. 5 altcoin ise şöyle;

Ethereum

Bitcoin sonrasında sektörde ikinci en büyük blok zinciri ağı Ethereum, bu yükselişte önemli bir destek görevi görüyor. 2021 yılından bugüne kadarki süreçte bir ilkin yaşandığı Ethereum’da 4000 dolarlık kritik baraj aşıldı. Geçen yıla göre yüzde 178 oranında büyüme kaydeden sektörde en yüksek seviye 4878 dolar olarak kaydedildi. Ethereum için Dencun olarak bilinen yükseltme ve sonrasındaki gelişmeler de önemli.

Dogecoin

Elon Musk’ın büyük desteğinden sonra Dogecoin, en popüler memecoinler arasında yer alıyor. yükselişte sıçrama yapan altcoinlerden birisi olan Dogecoin, önceki yıla göre yüzde 157 oranında yükseliş kaydetti. Tüm zamanların en yüksek seviyesi 0,73 dolardan uzak olsa da şu anda 0,17 dolar seviyeleriyle yeniden eski günlerine dönmenin yollarını arıyor.

Shiba Inu

Dogecoin sonrasında en önemli sıçrama yapanlardan birisi olan Shiba Inu, 2020 yılındaki pozisyonunda 1 dolarlık yatırım karşılığında %58228920’lük artış elde edilirdi. Geçen yıla göre yüzde 221 oranında artış kaydeden Shiba Inu, 0,00003045 dolardan işlem görüyor. Yakma işlemleri de Shiba Inu’da pozitif etki yaratmış durumda.

Solana

Ethereum alternatifi olarak görülen Solana, 2023 sonrasında iyi bir performans sergiliyor. Yüzde 740 ile en büyük sıçramayı yapan altcoinlerden birisi olan Solana, Filecoin iş birliği sonrasında sektördeki etkinliğini yeniden kazanmayı başardı. 147 dolardan işlem gören Solana için beklentiler de pozitif yönde.

Cardano

Listenin son sırasında ise Cardano var. Blok zinciri ağı çeşitli projelerin parçası olmayı başararak değerini arttırmayı başardı. 0.72 dolardan işlem gören altcoinde beklentiler 1 dolarlık kritik eşiğin geçilmesi.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir