Son günler içerisinde sık sık gündeme gelen kripto para yasası için ilk adım TBMM’de atıldı. Yasanın tartışılması için kripto para sektöründe olan önemli isimleri TBMM’de bir araya toplandı. 

Daha önce de söz edildiği üzere kısa bir süre önce Cumhurbaşkanı Erdoğan, kripto para ile ilgili olarak hazırlanan yasa tasarısının hazır olduğunu ve tasarının da yakın zaman içerisinde Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sunulacağını dile getirdi. Kripto para ile ilgili olarak yatırımcılarını yakından ilgilendiren yasa için Erdoğan, “Gecikmeden Meclis’e göndererek bu konuda adım atacağız.” şeklinde açıklama yaptı. Bunu takiben ise bugün kripto para yasasının söz edilmesi amacıyla TBMM’de oldukça önemli bir toplantı yapıldı. AK Parti grup başkanvekili Mustafa Elitaş başkanlığında yapılan bu toplantı kapsamında kripto para uzmanları, kripto para piyasasının tarafları ve kamu kurumları bir araya toplandı. Konu ile ilgili alanında uzman olan kişiler tarafından kripto para düzenlemesine dair olan görüş ve önerilerin sunulduğu bu toplantı kapsamında, düzenleme çerçevesinde Sermaye Piyasası Kanunu’nda birtakım değişikliklerin yapılması düşünülüyor. 

1 17

“Mutlaka yasal düzenleme gerekli”

TBMM’de gerçekleşen toplantının ardından ise basına açıklama yapan Elitaş, toplantıda alınan ortak kararın bir an önce tasanın çıkarılması yönünde olduğunu belirtti.  “Temsilciler özellikle yurtdışına gidiş ve gelişlerle ilgili çekincelerini dile getirdi. Bunlar için bir düzenlemenin olması gerek” açıklamasında bulunan Elitaş, yeni mağduriyetlerin yaşanması için bu tespitlerin yapılmasının da önemine değinildi. Bu bilgilere ek olarak şu an için de 2 ila 3 milyar dolar arasında bir piyasa hacmi olduğunu belirten Elitaş, “5 ila 14 milyon kişi arasında bu piyasada oyuncu ve yatırımcı var. Manipülasyonlar olabilir ancak bunların önüne geçilebilmesi için mutlaka yasal düzenleme gerekli” diye de sözlerine ekledi. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir