Kripto para ve NFT kazanma imkanı sunan yeni oyunlar, giderek popüler hale geliyor. Sürekli yeni girişimlerle zengin hale gelen oyun kategorisinde şu anda 5 oyun projesi dikkat çekiyor.

Axie Infinity

Alanın öncüllerinden ve en popüler oyunlarından birisi olan Axie Infinity, tercih edilebilecek ilk seçenek. Oyuncuların satın alma yaparak dahil olabildiği oyunda, ücretiz bir şekilde sıfırdan başlamak mümkün değil. Bu nedenle kazanmak isteyenlerin öncelikle sisteme belirli bir ücret ödeyerek dahil olması gerekiyor. Pokemon’lara benzer yeni yaratıkların yer aldığı oyunda kripto para ve NFT kazanma imkanına sahip. 3 AXS satın almadan oyuna erişim sağlanamıyor.

Star Atlas

Axie Infinity dışında ikinci en popüler oyun projesi ise Star Atlas. Galaksiler arasında bir evren savaşını konu edinen oyunda, uzay teması hakim. Önümüzdeki aylarda piyasaya çıkacak olan oyun için şimdiden beklentiler yüksek. Oyunda ise Star Atlas olarak bilinen ve ATLAS olarak adlandırılan kripto para birimi kullanılacak.

Decentraland

Sosyal ağ mantığı ile oluşturulan Decentraland, 90.60bir parselin yer aldığı özel bir dünyada geçiyor. MANA kripto para biriminin kullanıldığı oyunda, oyuncuların araziler satın alması, satış ya da araziler üzerine inşaat yapması ile değerlendirmesi esas. Ancak oyuncular arasındaki ilişkiler için de gelişmiş seçenekler var.

The Sandbox

Son aylarda çok daha popüler hale gelen The Sandbox Metaverse projesiyle de benzerlik gösteriyor. LAND olarak adlandırılan arazileri satın alarak bu arazilerde gelişmeler elde etmeye çalışan oyuncular, avatarlardan özel ekipmanlara kadar gelişmiş seçeneklere sahip.

Illuvium

Illuvium ise RPG oyunlarını sevenler için NFT ve kripto para ile desteklenen yeni bir RPG desteği sunuyor.2022 yılı itibariyle piyasaya sunulacak oyun şimdiden dikkat çekmiş durumda. Bu nedenle 2022’ye damga vurması bekleniyor.

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir