Kripto para reklamlarına Güney Afrika’dan bir düzenleme geldi. Güney Afrika’nın Reklam Düzenleme Kurulu (ARB) artık kripto para reklamlarında fiyat değişiklikleri nedeniyle sermaye kaybı yaşanabileceği ifade edilecek.

strongkripto para reklamlarina guney afrikadan bir duzenleme geldistrong 1

Kripto para reklamlarına ilişkin bir düzenleme Güney Afrika’da yayımlandı. Reklam Düzenleme Kurulu (ARB), kriptoda yaşanabilecek finansal riskler hakkında yatırımcıların uyarılmasını mecburi hale getirdi.

Reklamlarda, yatırımcılara ve potansiyel yatırımcılara kripto para borsasında oluşabilecek değer değişkenliği sebebiyle finansal kayıplar yaşanabileceği açık ve net şekilde belirtilecek. ARB, Influencer’lar da dahil olmak üzere kripto para reklamlarındaki kuralları sıkılaştırmayı ve denetimi sıkı tutmayı planlıyor. Influencer’ların yatırım tavsiyeleri, alım-satım tavsiyesi veya garantili kazanç vaadi vermek yerine gerçeklere dayalı bilgileri paylaşması gerektiğinden bahsedildi.

Kripto para sektörünün kendi kendini düzenleme kodu uyarınca, reklamlar kullanıcıları yatırım riskleri hakkında açık ve net bir şekilde uyarmalı ve sosyal medya fenomenleri yatırım tavsiyesi vermemelidir. Güney Afrika’nın Reklam Düzenleme Kurulu (ARB) ayrıca kripto para borsasını tanıtan sosyal medya fenomenleri için mevcut kuralları daraltmaya çalışıyor.

Dünyada Güney Afrika ülkesi de kripto para reklamlarını düzenleme konusunda faaliyet gösteren son ülke oldu. Ayrıca bazı ülkelerde de kripto para reklamları konusunda düzenlemeye ve değişikliğe gitti. Birleşik Krallık, Fransa ve ABD gibi gelişmişlik düzeyi yüksek olan ülkeler de bu ülkeler arasında yer alıyor. Birleşik Krallık’ta kripto para kampanyalarını kısıtlamak için yasa teklifi çalışmaları sürerken, Fransa’da kripto paraların sosyal medya fenomenleri tarafından tanıtılmasını yasaklamak için bir yasa tasarısı hazırlandı.

Amerika Birleşik Devletleri’nde ünlü televizyon yıldızı Kim Kardashian hakkında EtheremMax isimli kripto para ile ilgili reklam yaptığı için dava açılmıştı. Kim Kardashian, Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ile 1.26 milyon dolara anlaşma yapmıştı. Kripto para reklamları için sert önlemler açıklayan bir diğer ülke de Tayland olmuştu.

Ülkelerin kripto para reklamları hakkında yaptıkları bu değişiklikler ile kullanıcıları şeffaf bir şekilde bilgilendirmek ve bütün risklerin farkında olunması amaçlanıyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir