EDX Markets isimli merkeziyetsiz bir kripto para borsası, dünyanın en büyük piyasa yapıcılarından ve fonlarından olan Fidelity, Citadel ve Charles Schwab gibi şirketler tarafından başlatıldı. Bu dev fonlar, ardı ardına ETF başvuruları yaparken aynı zamanda doğrudan kripto para piyasasına da adım atıyorlar. Merkeziyetsiz bir ticaret platformu için dünyanın en büyük piyasa yapıcıları bir araya gelerek önemli bir adım atmış durumda.

Piyasa değeri bakımından dünyanın en büyük kripto parası olan Bitcoin
Bitcoin, 2008 yılında bilinmeyen bir kişi veya Satoshi Nakamoto adlı grup tarafından icat edilen bir kripto para birimidir.

EDX Markets Ne Oluyor?

Normal olarak bakıldığı zamanda kripto para piyasasında en büyük hacim merkezi borsalar etrafında dönüyor. Binance şirketi bu hacmin büyük kısmına sahip olarak ilerlerken son dönemde yaşanan düzenleyici kurul baskıları sebebiyle Uniswap gibi merkeziyetsiz olan borsalarda günlük hacim de 1 milyar doları aşmış durumda gözüküyor.

Bugüne kadar çoğunlukla önemli yatırımların merkezi borsalar üzerinden yapıldığını görüyorduk fakat ilk kez çok büyük bir oluşum merkezi olmayan bir platforma yatırım yapılmaya başlanıyor. EDX Markets adındaki kripto para borsası dikkatleri üzerine tamamen çekmeyi başardı.

Borsanın yatırımcıları arasında yer alan Fidelity, Citadel, Charles Schwab gibi dünyanın en büyük piyasa yapıcıları ve fonları olarak görülüyor. Bu durum kripto para piyasasının merkeziyetsiz yöne doğru ilerleyeceğini ve ağırlık kazanacağı beklentilerinin artmasını sağlıyor.

EDX Markets cüzdanların kontrolünü kullanıcıya bırakıyor fakat güven ortamı oluşturmak amaçlarının arasında yer alıyor. Hali hazırda belirli işlem çiftleri olan borsada, ticaret tekliflerinin verimli olarak gerçekleşmesi için EDX Clearing adı verilen bir sistem de yakın zaman içerisinde devreye girecek gibi görünüyor.

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ - İŞLETME BÖLÜMÜ SON SINIF ÖĞRENCİSİ

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir