Animoca Brands markasının Lympo NFT adındaki pazarı saldırıya uğradı ve hareketli cüzdanlardaki LMT tokenler çalındı. Toplam olarak 18,7 milyon dolarlık bir soygun durumu gerçekleşti. 

Kripto para dünyası peş peşe siber saldırı ve çeşitli hırsızlık olayları ile sarsılmaya devam ediyor. Platformların temel olarak sıcak cüzdanlarını hedef alan siber saldırganlar milyon dolarlık kripto soygunlarla gündeme geliyor. Bunun önüne geçecek olan herhangi bir kimse de bulunmuyor. 

Animoca Brands de soyuldu

3 6

Kripto para dünyasında pek çok NFT tabanlı oyunun destekçisi veya geliştiricisi olan Animoca Brands markasının kendisine ait olan NFT platformu saldırı altında kaldı. Lympo NFT platformunun sıcak cüzdanlarına erişim sağlayan saldırganlar 18.7 milyon dolar değerinde LMT tokeni ele geçirdi. Yaklaşık olarak 165 milyon LMT tokeni UNISWAP borsasında değiştiren saldırganların ETH olarak çeşitli cüzdanlara transfer ettikleri dile getiriliyor. 

LMT tokenin fiyatı da 12 cent civarındayken saldırı haberleri 1 cent seviyesine kadar geriledi. Animoca Brands, konu ile ilgili araştırdıkları ve en kısa süre içerisinde bir çözüm bulacakları dile getirildi. Genel olarak merkeziyetsiz borsalarda satışta olan LMT likiditesi kaldırıldı. Bu sebeple belirli bir miktarı üzerinde alım satımlarda değeri oldukça düşük olacak. Firma yatırımcıların al sat yapmayı bir süre bırakmasını talep etti. Geçtiğimiz haftalarda LCX borsası da saldırı altında kalmış ve 7 milyon dolar kaybetmişti. Geçtiğimiz yıl bu saldırıların 1 milyar dolardan daha fazla kripto para varlığının çalınmasına sebep olduğu dile getiriliyor. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir