Tüm dünyayı kasıp kavuran enflasyon kripto paralarda nasıl bir etki yaratıyor? Sektöre ilgi duyanlar ve enflasyonun etkilerini öğrenmek isteyenler için bu sorunun yanıtını KuCoin Türkiye Ülke Müdürü Mete Umut Elmas verdi.

Enflasyon, tüm dünya genelinde fiyatların yukarı yönde hareket etmesine neden oluyor. Türkiye’de rekor seviyelere çıkan enflasyon karşısında kripto para sektöründe de olumsuz bir etki görülüyor. Kripto para sektöründe yeni olan yatırımcılar ise özellikle bu çalkantılı süreçte nasıl bir etki olacağını merak ediyor.

Enflasyon ve faiz artırımının sektöre etkisi ne?

KuCoin Türkiye Ülke Müdürü Mete Umut Elmas’a göre enflasyon sektör için doğrudan bir etki yaratmıyor. Ancak enflasyon ile birlikte faiz politikalarındaki değişiklikler sektörü derinden etkiliyor. Enflasyona karşı yapılan daraltıcı hamleler, sektörün olumsuz bir etki görmesine nende oluyor. “Bu artırımlar da neredeyse sıfır riskli cazip fırsatlar sunduğu için, parayı riskli varlıkları terk ederek “evine” dönmeye çağırıyor. Bunun sonucunda gösterge olarak tahvil faizleri yükselirken hisseler ve kripto paralarda da düşüş gerçekleşebiliyor. Çünkü piyasada risk iştahıyla farklı enstrümanlara yönelmiş olan para daha güvenli ve risksiz alternatiflere akıyor. Enflasyonun beklentilerin altında kaldığı bir senaryoda ise merkez bankalarının para politikalarında daha ılımlı ve daha güvercin olması bekleniyor.” diyerek aradaki farkları net bir şekilde dile getiren Elmas, ilerleyen dönemlerde ABD enflasyon verilerinin önemli olduğunu da vurguladı. Enflasyondaki beklenti yüzde 8.1’in yakalanması halinde ekonomi alanında ılımlı bir tablo bekleniyor.

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir