Kripto fonu Galois, Amerika merkezli kripto borsası FTX’in çökmesinden sonra sermayesinin önemli bir kısmını kaybeden Galois iflas etti. Galios, FTX iflası sonrası fonlarının bir kısmının sıkıştığı açıklamasında bulunmuştu. 

kripto fonu galois iflas etti

Kripto Para şirketi Galois iflasını duyurdu

Amerika merkezli kripto borsasısı FTX’in çökmesi ile birlikte birçok şirket iflasın eşiğine gelmiş hatta iflas edenlerde olmuştu. Galois’de iflas eden şirketlerin arasında yerini aldı. FTX’in çöküşü sırasında bir kısım sermayesini kaybederek kötü günler geçiren Galois, geçtiğimiz gün alım-satım işlemlerini durdurduğunu açıkladı. Kripto borsasının devleri denilen FTX ve Alemeda kardeş şirketler yaşanan son olaylarla iki şirkette iflas etti. Bu şirketlerle işbirliği içerisinde olan şirketler ise çöken varlıklarını kurtarmak için çalışmalar başlatmıştı. Bu şirketlerin arasında Galois’de vardı. Galois FTX iflas ettiğinde fonlarının yarısının borsada sıkıştığını belirtmişti. 

Kripto fonu Galois, FTX’in iflasından sonra sermayesinin önemli bir kısmını kaybettikten sonra iflas ettiğini bildirdi. Galois Capital kurucu ortağı olan Kevin Zhou, konu ile ilgili olarak şu ifadelere yer verdi: “FTX durumunun ciddiyeti göz önüne alındığında, fonu hem finansal hem de kültürel olarak işletmeye devam etmenin savunulabilir olduğunu düşünmüyoruz. Kendimizi içinde bulduğumuz mevcut durum için bir kez daha çok üzgünüm. Sıkışmış sermayeyi herhangi bir şekilde kurtarma şansımızı en üst düzeye çıkarmak için yorulmadan çalışacağız.” ifadelerinde bulundu. Yatırımcılar ise bu iflas olayından oldukça endişeli.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir