Android telefonlarda ve tabletlerde nadir olarak kullanıcılar “kötü internet bağlantısından kaçıldı” uyarısı alıyorlar. Bu problemin nedeni IP çakışmasından kaynaklanmaktadır. Yani telefon yada tablet cihazınız Wi-Fi ağına bağlanırken aldığı IP adresi başka bir cihazda ya da başka bir bilgisayarda kullanılıyor.

Kötü internet bağlantısından kaçıldı nedir?

Kablosuz bağlantı yaptığınız modeme bir çok cihaz tarafından bağlantı yapılıyorsa o zaman IP çakışması oluşacaktır. Bunun sonucunda ” kötü internet bağlantısından kaçınıldı” uyarısını alabilisiniz.

Bu uyarıları aşağıda verdiğimiz bazı çözüm önerileri ile kesin çözüme ulaştırabilirsiniz. Bu adımları sırası ile deneyerek eğer işe yaramadı ise bir sonraki adımı deneyiniz.

  • Bağlantı yaptığınız cihazı kapatıp açınız.
  • Modemi kapatıp açınız.
  • Cep telefondan bağlantı yaptığınız ağa gelerek “ağı unut” yazısına tıklayıp. Tekrar kablosuz ağa bağlanmayı deneyiniz.
  • Cihazdan manuel IP ve DNS tanımlaması yapınız. IP adresi modem IP’ sine göre belirlenir.
  • Modem ara yüzünden şifreleme ve kanal ayarını değiştiriniz.

Bu işlemlerin ardından modem üzerinden çözüm kavuşturamıyorsanız Android cihazınızdan şu adımları gerçekleştirebilirsiniz :

Kablosuz Wifi kısmına girin. Hata gelen kablosuz ağın ismine basılı tutunuz. Açılan pencereden gelişmiş seçenekler kısmına girin. Burada yer alan IP Settings kısmında ki DHCP seçeneğini Static olarak değiştirin.

Static kısmında ki ayarları aşağıdaki şekilde yapabilirsiniz.

IP ADRESİ: Bu kısımı 192.168.x.y şeklinde doldurabilirsiniz. ( ilk x harfi ne yazıyorsa onu yapın 1 veya 2. y kısmınada 40 ile 100 arasında bir sayı yazın)

GEÇİT: Gri renkte yazan kısımları tekrar aynı yere yazın.

AĞ ÖRNEK UZUNLUĞU : Bu kısma dokunmayın.

DNS 1: 8.8.8.8

DNS 2: 8.8.4.4

Bu bilgileri girdikten sonra Kaydet deyin. Ardından Wifi’yi unut deyin ve tekrar şifreyi girerek bağlantınızı tamamlayın.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir