Ev, insanların kendilerini rahat ve güvende hissettikleri yegane alandır. Bu nedenle herkes için yaşam alanlarını çeşitli risklere karşı koruma altına almak önem taşıyor. Elbette oluşabilecek risklerin tamamını bertaraf etmek pek mümkün değil. Örneğin depremi önlemek mümkün olmuyor ancak depremden kaynaklanabilecek zararlara karşı tedbirler almak insanların elinde!

Konutunuzu her türlü riske karşı korumanız mümkün olmayabilir. Fakat olası risklere karşı konut sigortası yaptırarak tedbir alabilirsiniz. Hatta yaşam alanlarınızı korumak için alabileceğiniz en önemli tedbirlerin başında konut sigortasının geldiğini söyleyebiliriz. Konut sigortasını yaptırmanız durumunda çeşitli felaketlere karşı oluşabilecek zararları teminat altına almış olacaksınız.

Konut Sigortasının Kapsamı

Felaket dendiğinde akla ilk olarak deprem geliyor. Elbette deprem ülkemizin gerçeklerinden biri de depreme karşı bir teminata yönelmek en doğru seçimdir. Ancak depremin dışında yer kayması, su baskını gibi felaketlere karşı da yaşam alanlarının bir risk altında olduğunu unutmamak gerekir. Evinizin su tesisatında meydana gelen bir sorundan kaynaklı olarak da su baskını gerçekleşebilir. Bu tür risklere karşı da konut sigortası devreye girebiliyor ve oluşan hasarların karşılanmasını sağlıyor.

Hırsızlık ise istisnasız tüm yaşam alanları için geçerli olan risklerden biridir. Son yıllarda hırsızlık olaylarındaki artış, bu riske karşı önlem almanın ne kadar önemli olduğunu da ortaya koyuyor. Dolayısıyla hırsızlık riskine karşı da bir önlem almanız gerekir ve alınabilecek en önemli tedbirlerden biri de eviniz için sigorta yaptırmanızdır. Doğa olaylarının yanı sıra terör olaylarına karşı da konut sigortası yaptırabileceğinizi bilmeyenler için aktaralım. Artık sigorta poliçesine terör olayları da dahil edilebiliyor.

Sigorta firmaları konut sigortasına dahil edilebilecek olan teminat seçeneklerini de artırdı diyebiliriz. Örneğin kişisel ve kıymetli eşyalar paketi ya da sorumluluk ve kişisel koruma paketi gibi daha farklı teminatları kapsayan paket seçenekleri de sigorta yaptırmak isteyenlere sunuluyor. Bu sayede dileyen herkesin konut sigortasını kendi beklentileri ve ihtiyaçları doğrultusunda hazırlanmasını sağlaması da mümkün olabiliyor. Artık yaşam alanlarınızı güvence altına almanın vaktinin geldiğini düşünüyorsanız sizin de ilk hamleniz konut sigortası yaptırmak olmalıdır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir