Türkiye’de şikayet konusunda otoriter platformlardan olan Şikayetvar verilerine göre Türkiye’deki kullanıcıların büyük bir bölümü internetten şikayetçi şikayetler %615 oranında arttı.

İnternet kapsama ağı genişlemeye devam etse de Türkiye’deki internet kullanıcıları çeşitli sorunlardan mustarip. Şikayet platformu Şikayetvar’da her gün yüzlerce yeni şikayet paylaşılırken şikayetlerin yüzde 615 oranında artış kaydettiği ortaya çıktı. 2023’ün aynı dönemine göre yaşanan bu yüksek artışta kullanıcılar internet kullanımında çeşitli sorunlar yaşadığını da gözler önüne serdi.

İnternet Kimse Memnun Değil: Şikayetlerde Yüzde 615 Artış!
İnternet Kimse Memnun Değil: Şikayetlerde Yüzde 615 Artış!

İnternette Sorunlar Bitmiyor

Taahhüt verilen hızın altında internet hızı en çok şikayet edilen konular arasında yer aldı. üstelik bu kullanıcılar, taahhütte belirtilen hız sağlanmamasına rağmen internetini iptal etmek istediğinde yüksek cayma bedelleri ile karşı karşıya geliyor. Bu sorunun yanı sıra internette sürekli kopmaların yaşanması, teknik destekte yavaş işleyen süreçler, müşteri hizmetlerinden hızlı bir şekilde destek elde edilmemesi şikayet edilen diğer konular arasında yer aldı. şikayetlerde Türkiye’de internet hizmeti veren hemen hemen tüm firmalar yer alırken kullanıcılar yaşadığı sorunlara çözüm bulamadığı için platforma yöneliyor. Platformda ön plana çıkan bazı şikayetler ise şöyle;

  • İnternet servis sağlayıcım, 2 aylık kullanım sonucunda çekim gücünden memnun kalmadığım için iptal ettirmek istediğimde, 1.900 TL cayma bedelinin yansıtacağını söyledi.
  • 2024’te internet hizmeti alamıyoruz. 2 yıldır internet altyapısını kuramadılar. En son fiber kutusu geldi, 2 haftadır da onu bekliyoruz. Sinyal gelecek diyorlar. Çok yavaş, umursamaz çalışıyorlar.
  • Ev internetimizi değiştirdik. Önceki internetimizin hızı 16 Mbit’miş ve çok yavaş bir internetmiş. 36 Mbit hızında bir taahhüde anlaştık. Hızlanması gereken internette videoları 144p’de bile izleyemiyoruz.
  • Ne sosyal medyaya girebiliyoruz ne de başka bir işlem yapabiliyoruz.
  • Dünyanın en pahalı internetini kullanıp en kötü altyapısına sahip ülkeyiz

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir