Aile teknolojisi alanında Türkiye’nin ilk ve tek Unicorn ’u olma vizyonuyla hızlı büyümesini sürdüren Kidolog, 600.000 $ yeni yatırım turuyla şirketin değerini 7,5 M$ (~140 M ₺) ’a çıkarmıştır. Bu sayede Temmuz 2021’de 3 M ₺’lik peşin yatırım yapan Kidolog, değerlemesini yaklaşık 50 kat arttırarak Türk girişimcilik ekosistemlerinde ciddi başarılara imza atmıştır.Türkiye’nin son yıllardaki en hızlı büyüyen girişimlerinden biri olan Kidolog, 600.000 $ a yaptığı büyük yatırım turunu tamamlamıştır. Aralarında Founder One, TT Ventures ve Ceyda Düvenci ’nin de bulunduğu 10’un üzerinde yeni yatırımcının yer aldığı bir yatırım turu düzenlenmiştir. Bu yatırım turuna tüm eski yatırımcıları dahil olmuştur. Bu yatırım turu şirketin değerini 7,5 M $ (140 M ₺) ’a yükseltmiştir. 

kidolog aile teknolojilerinde kuresel marka olma yolunda 1

Online ebeveyn ve çocuk danışmanlığı alanında da 600’e yakın danışmanıyla birlikte faaliyet gösteren Kidolog, bu yeni yatırımı ile yurt içi ve yurt dışı büyümesini hızlandırmayı planlamaktadır. Kidolog, aile teknolojisi alanında Türkiye’nin ilk Unicorn’u olmak ve ülkedeki yeni iş alanlarında organik ve inorganik büyüme fırsatlarını takip etmekte, çeşitli proje ve uygulamalar ile çocuk gelişimi alanında geliştirmek vizyonu ile çalışmaya devam edecektir. İkinci aşama olarak ise İngiltere’nin ardından Amerika ve Almanya gibi pazarlarda İngilizce ve Almanca danışmanlık hizmetlerini devreye almayı planlamaktadır. 

kidolog aile teknolojilerinde kuresel marka olma yolunda 1

KÜRESEL ATILIM DÖNEMİNİN BAŞLANGICI 

Kidolog Kurucu Ortağı ve aynı zamanda Kidolog’un CEO’su olan Eray Uğurelli, söz konusu yatırım turunun şirket için önemli bir büyüme döneminin başlangıcı olacağını söylemiştir. Eray Uğurelli, 2021 yılı şubat ayında 15.000 ₺ sermaye ile kurduğumuz Kidolog, 2 yıldan kısa bir sürede yaklaşık 140 M ₺ değerlemeye ulaştığını bildirmiştir.

Ebeveynlerin en çok bilgi edinmek istedikleri konunun ‘’çocuklarda iki yaş sendromu’’ olduğunu bildirmektedir. Aslında bu, çocukların gelişimini çok güzel özetleyen bir metafor. Çocukların ikinci yıldan sonraki gelişimi, markanın geleceği için de belirleyici rol oynamakta. Bu nedenle, bu yatırım turu ile Kidolog için 2023’ü öngörmekteyiz. Bunu küresel çıkış aşamamızın başlangıcı olarak görmekteyiz. Mühendislerimiz ve yazılımcılarımız tarafından geliştirilen alt yapı ile sadece Türkiye’nin değil, dünyada önde gelen ev teknolojileri arasında da yerimizi alacağız.’’ şeklinde ifade etmiştir.

YENİ YATIRIMCILARLA, UNICORN YOLCULUĞU 

Bu süreçteki kilit yatırımcıların da Kidolog ailesine dahil edildiğini kaydeden Uğurelli, ifadesini şu şekilde sürdürdü: ‘’Alesta Yatırım ile 10’dan fazla yeni yatırımcımız bu hikayenin bir parçası olmayı seçti. Komitede Türkiye startup ekosisteminin büyük isimleri Faruk Eczacıbaşı ve Sina Afra gibi isimler yer almakta. İş bankası bünyesindeki Maxis Girişim Sermayesi Portföy tarafından yönetilen ‘’etki yatırım fonu’’ Funder One, Türk Telekom’un kurumsal girişim sermayesi şirketi TT Ventures, Türkiye’nin önde gelen inovasyon merkezlerinin İTÜ ARI ve Kumkaya Makina gibi lider kurumların yanı sıra Ceyda Düvenci, Yiğit Çavuşoğlu, Emre Gerçek ve Sercan Akkaş gibi bireysel yatırımcıların da katılımı ile birlikte, hedefimiz Türkiye’nin aile teknolojileri alanındaki ilk Unicorn’u olmaktır. ‘’

YATIRIMCILARDAN KİDOLOG’A TAM DESTEK 

Escort Teknoloji Yatırım Başkanı İbrahim Özer’de konuya değin açıklama yaptı. Açıklamasında, ‘’ İştirakimiz Alesta Yatırım ilk yatırımcısını faaliyete geçirdi. Yeni yatırımımızdan bu yana Türkiye’de ve dünyada bir aile olarak sahip olduğumuz Kidolog’un gücüyle, teknoloji sektörünün en iddialı markalarından biri olacağımıza inanmaktayız. En son yatırım turunda Kidolog yatırımcılarına katılan Founder One, Yatırım Komitesi Başkanı ve Üyesi Ali Şahin, ‘’ Hem yarattığı etki hem de gücü ile ekibini desteklemekten mutluluk duyduğumuz bir bir girişim olan Kidolog’da aynı zamanda yaptığımız ilk yatırım olma özelliğini taşımaktadır.’’ şeklinde ifadesini tamamladı.

‘’ GELECEĞİN YILDIZLARI ’’ DA AVRUPA ARASINDA

Alesta 2021’de kuruluşunun hemen ardından 3 M ₺ tohum öncesi yatırım alan, ardından sırasıyla 10 M ₺ ve 30 M ₺ değerlendirmeler üzerinden iki yatırım turunu tamamlamıştır. Kidolog, geçen sene Endeavor BTF, Turkish Collective ve G4A Turkey programlarına seçilmiştir. Türk Telekom iştiraki TT Ventures bünyesinde de PİLOT’a kabul edilmiştir.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir