Xiaomi’nin katlanabilir akıllı telefon modeli Xiaomi Mix Flip için geri sayım başladı. İşte potansiyel özellikler ve tanıtım tarihinden ilk detaylar.

Katlanabilir akıllı telefon pazarındaki rekabet artıyor. Yeni modelinin tanıtımı yapacak Xiaomi cephesinde bunun haraketliliği yaşanırken tanıtım öncesi önemli bilgiler sızdı. Xiaomi Mix Flip modelinde yer alacak bazı özellikler ve tanıtım tarihi paylaşılırken katlanabilir modelde uydu bağlantı desteğinin yer alacağı açıklandı.

Xiaomi Mix Flip Ne Zaman Tanıtılacak?

Paylaşılan yeni bir rapora göre model, 2405CPX3DG / 2405CPX3DC model numarasına sahip. bu da 2 farklı versiyonun piyasada olacağını gösteriyor. Flip tarzındaki katlamasıyla Galaxy Z Flip 5’e rakip olacak Xiaomi Mix Flip’in bu modele göre hangi özellikleriyle öne çıkacağı merak ediliyor.  yeni modelin tanıtımına dair net bir açıklama yapılmadı. Ancak modelin Mayıs sonuna kadar tanıtılması bekleniyor. Zira test süreçlerinin büyük bir bölümünün tamamlandığı da aktarıldı.

Katlanır Yapıda Xiaomi Mix Flip Geliyor!
Katlanır Yapıda Xiaomi Mix Flip Geliyor!

Xiaomi Mix Flip Özellikleri

Xiaomi Mix Flip modelde yer alacak özellikler, pazardaki konumunu doğrudan etkileyecek. Bu kapsamda ise 4nm teknolojiyle üretimi yapılan Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 ilk dikkat çeken donanım durumunda.  1 adet 3.3 GHz ARM Cortex-X4, 3 adet 3.2 GHz ARM Cortex-A720, 2 adet 3.0 GHz ARM Cortex-A720 ve 2 adet 2.3 GHz ARM Cortex-A520 çekirdekleriyle yüksek performans sunabilecek kapasitedeki işlemci, grafik biriminde ise Adreno 750 ile destekleniyor. Üstelik bu grafik biriminin Ray Tracing desteğinin olması da performansı üst seviyelere çıkaracak. Telefonda fark yaratacak özelliklerden bir diğeri ise uydu bağlantısı olacak. Kullanıcılar çekim alanı dışında olsa dahi uydu bağlantısından yararlanabilecek. Cihazda yer alacak teknik özellikler ise şöyle;

  • Dış Ekran: 6.56 inç 120Hz AMOLED
  • İç Ekran: 8.03 inç LTPO OLED 120Hz
  • İşlemci: Snapdragon 8 Gen 3
  • RAM: 16 GB’a kadar RAM
  • Depolama: 1TB’a kadar depolama
  • Batarya: 4800mAh, 67W kablolu şarj, 50W kablosuz şarj
  • Arka Kamera: 50 MP ana kamera + 2 tane 10 MP telefoto + 12 MP ultra geniş sensör
  • Ön Kamera: 20 MP
  • Yazılım: Android 13 tabanlı MIUI Fold 14

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir