Katlanabilir telefon modellerinin öncü markalarından bir tanesi olan Royole, 2018’de piyasaya sürdüğü ilk modelinin yeni versiyonunu tanıtmak için hazırlanıyor. 

Son yıllarda akıllı telefon dünyasında katlanabilir telefon trendi hakim. Farklı şirketler tarafından tanıtılan modellerin yanı sıra pek çok üretici bu konuda üretimlerini sürdürüyor ve piyasaya yeni bir katlanabilir model sunmak için planlamalar gerçekleştiriyor. Yaşanan bu süreç içerisinde ise katlanabilir telefon denildiğinde her zaman akıllarda yer edinen Royale yeniden gündemde. Şirket 2018 yılında piyasaya sürdüğü katlanabilir modelin yeni versiyonu için tanıtım aşamasında. Royole FlexPai 3 olarak adlandırılan yeni model için yapılan sızıntılar ise katlanabilir yeni modelin neler sunacağını şimdiden gözler önüne sermiş durumda.

Royole FlexPai 3 özellikleri neler olacak?

Evan Blass tarafından yapılan paylaşım ile duyurulan yeni gelişmeye göre Royole FlexPai serisinde bugüne kadar eleştiri çeken tüm noktalar yeni versiyon ile birlikte iyileştirilmeye çalışılmış. Özellikle 2. versiyonda dikey kamera kurulumları kullanıcılar tarafından beğenilmediği gibi eleştiri toplamıştı. 3. versiyonda ise daha kompakt bir tasarım tercih eden şirket, küçük kare alanda kameraları konumlandırılmış. Ön tarafta ise açılabilir kameraya sahip olan cihaz, böylece çentik ve delik gibi handikaplardan da kurtulmuş durumda. Şirket ön kamera kullanılması gerektiğinde telefonun üst kısmından çıkacak olan özel kamera bölümü sayesinde ihtiyaçları karşılayacak ve kullanım dışı kaldığında da kamera telefonun içerisinde gömülecek.

FlexPai’nin sağ tarafında bir parmak izi sensörü, hoparlör ızgarası ve USB Type-C bağlantı noktası yer alıyor. GSMArena’da yer alan diğer bilgilerde ise telefonun 7.2 inçlik bir ekrana sahip olacağı, 3360 mAh kapasiteli bir pil ile destekleneceği ve 7 milimetre kalınlığında bir gövde ile kullanım sunacağı belirtildi. Önceki versiyonlara göre daha kompakt bir şekilde tasarlanan yeni versiyon, bu bakımdan şirketin daha fazla beğeni kazanmasını sağlayabilir.

Royole FlexPai 3 fiyatı ne kadar olacak?

Royole FlexPai 2 gibi modellerinde özellikle Samsung gibi sektör devlerinin cihazlarından çok daha uygun bir fiyat belirlenmişti. Bu da şirketin daha fazla kullanıcıya ulaşmasını desteklediğinden dolayı 3. versiyonda da böyle bir trendin devam etmesi ve Samsung Galaxy Fold modelinden daha düşük bir etiket fiyatı ile satışa çıkması bekleniyor. Yapılan sızıntılarda telefonun satış fiyatı hakkında net bir açıklama yer almadı. Yapılan sızıntılara göre telefonun yeni görünümü ve tasarımı şöyle olacak;

royole2

Özellikle 2022 yılında hareketlenmesi beklenen katlanabilir telefon sektöründe şu ana kadar yaşananlar pek çok markanın bu rekabette yer alacağını gösteriyor. 

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir